6 Октомври, 2016 14:25 2 102 0

Четиригодишен връх при продажбите на жилища във Франция

  • франция-
  • цени-
  • сделки-
  • жилища

Броят на сделките с жилищни имоти достигна най-високия си показател от 2012 г. насам. През второто тримесечие на текущата година са били сключени 830 000 сделки, сочат данните на Националната палата на Франция. Причината са рекордно ниските лихви по ипотечните кредити, смятат анализатори. За последната година те са под 2%. Съчетано с по-ниските цени на имотите, това създава отлични условия за покупка на френски имоти.

Относно цените, то към момента е трудно да се установи някаква тенденция, тъй като пазарът в цялата страна не е еднороден. Така например, най-силно през второто тримесечие са поскъпнали жилищата в Де Серв, Нова Аквитания – 8%, в Горен Прованс ръстът в цените е 6.7%. В същото време в Ардеш поевтиняването е в рамките на 9.1%, а в Бургундия – 8.5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА