Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 16:47 4 613 0

Най-големият отнет имот в историята на КОНПИ

  • имущество-
  • отнето-
  • конпи

Дискотека с кафене и механа в Обзор с цялото й оборудване, ферма за щрауси край Петрич с цялото й оборудване, още два недвижими имота в Петрич, моторна лодка, леки и товарни автомобили – всичко на стойност 5 391 990 лв. бяха отнети от Иван Солаков. Това стана възможно след като Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели дело за отнемане на имуществото на Солаков. Това е най-голямото отнемане в историята на КОНПИ, съобщават от там.

Става дума за дискотека Space club с механа „Чардака“. Дискотеката беше обявена за продажба чрез частен съдебен изпълнител през 2011 г. на първоначална цена от 1.1 млн. лв. Причината – задължения н ЕТ „Борван - Иван Солаков” към Прокредит банк.

Сградата е построена през 2005 г. и е рекламирана като най-голямата дискотека на Балканите със 6000 места и механа с 350 места.

От началото на годината КОНПИ е отнела имущество на стойност над 18 482 000 лв., което е най-голямата сума от отнемания за една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА