Last news in Fakti

4 Август, 2022 07:37 2 644 10

Запорираха имуществото на архитект, близък до Путин

  • ланфранко чирилло-
  • владимир путин-
  • имущество-
  • конфискация-
  • италия

То е оценено на 141 млн. EUR

В Италия запорираха имуществото на бизнесмена и архитект Ланфранко Чирилло, проектирал "двореца" край Геленджик, съобщиха La Stampa и La Repubblica. Имуществото на архитекта е оценено на 141 млн. EUR. Според италианската финансова гвардия бизнесменът не е декларирал доходи в размер на „десетки милиони евро“ между 2013 и 2019 г.

Сред иззетото имущество има недвижими имоти, хеликоптер, банкови сметки, пари в брой, бижута, произведения на изкуството, включително картини на Пикасо, Сезан, Кандински, де Кирико, както и други луксозни предмети.

Адвокатите на Чирилло казаха още през февруари, че бизнесменът може да представи документи и свидетелства, които да потвърдят, че доходите му са получени извън Италия и съответно не е трябвало да бъдат облагани с данъци от нея. „Изненадан съм, че трябваше да се справя с такъв проблем, след като живях в Русия повече от 20 години“, каза Чирилло пред Giornale di Brescia. Тогава той отбеляза, че сътрудничи на властите и ще продължи да го прави, докато позицията му "не бъде напълно обяснена".

Чирилло стана известен в Русия, след като агенция Reuters съобщи през 2014 г., че той е предполагаемият архитект на курортен комплекс близо до Геленджик. През същата година руският президент Владимир Путин му дава руско гражданство.

Въпросният курортен комплекс беше наречен "Дворецът на Путин" от опозиционера Алексей Навални, който сега излежава присъда в колония. Говорителят на президента Дмитрий Песков подчерта, че обектът няма нищо общо с Кремъл и е собственост на частни лица. „Нищо, което е посочено там като моя собственост, не принадлежи на мен или на близките ми роднини и никога не е принадлежало. Никога!“, каза самият Путин.

През януари 2021 г. милиардерът Аркадий Ротенберг се нарече бенефициент на комплекса край Геленджик. Той заяви, че не е казал веднага, че притежава този комплекс, заради "чисто човешкия фактор". Имаше скандал около сградите, „пишат инсинуации“, въпреки че там „няма нищо незаконно“, отбеляза бизнесменът. Ротенберг планира да построи апартхотел на мястото.

Чирилло потвърди, че е архитект на комплекса край Геленджик. Според бизнесмена, той е изпълнявал проект, поръчан от московската компания StroyGazConsulting.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    6 4 Отговор
    Тия съвсем изтъпяха. Наистина ли живеят в паралелна реалност или нас ни вкарват в нея?
  • 2 Моше Паси

    5 4 Отговор
    Връзката, ЦИОН !

    Коментиран от #10

  • 3 Въх Малеее

    5 7 Отговор
    Първо подлогите на хранилка в москва после кремълските засранци
  • 4 Хаха

    6 3 Отговор
    Много удобно е събрал всичко на едно място за да се конфискува по-лесно и няма как да докаже каквито и да е доходи
  • 5 Лилипутин

    5 3 Отговор
    Нищо не е станало. Докато съм жив ще строя замаци. Работа за тоя архитект ще му намирам колкото иска .Руския народ ще плаща . В България ,народа как плати моята тръбичка до Сърбия . Лошо ли е ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ПЪГУОШ

    3 1 Отговор
    Ами ,ако утре ДЕМОКРТИЧНИТЕ сили решат , че например..... ПИНОКИО и БУРАТИНО са свързани по някакъв начин с Лутин и Русия , ще ги забранят , конфискуват , арестуват , скъсат и изгорят ли ? Кой взема решението КОЙ какъв е ?
  • 8 ТоЯсно

    2 1 Отговор
    То е ясно, че някой ако е влизал в Русия ... значи има нещо общо с Путин, утре ще има новина за "чистата на Путин", "леклата от децката градина на Путин" ... Зпада умира по начин, по който и римската империя е изчезнала. Запада се титулова, че е нейн наследник и затрива със същите извратении и липса на смисъл от същестуване. Сами виждаме вече 15 години членуваме в този съюз ни говореха едно и сега за 2 месеца обърнаха палачинката на 180 градуса ... е как да вярваш на такива хора. Лицемерие и егоизъм - това са ЕС "ценностите".
  • 9 Гост

    3 0 Отговор
    ЕС използва имотите на хората като оръжие за репресии.
  • 10 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Моше Паси":

    ТАКА СА ПРАВИЛИ ФАШИСТИТЕ И ЦИОНИСТИТЕ. НЕ ВИЖДАМ НИКАКВА РАЗЛИКА В ДЕЙСТВИЯТА!!!