Last news in Fakti

6 Януари, 2017 15:11 1 944 2

България отново на опашката

  • строителство-
  • eurostat-
  • българия

С 2.2% се е увеличило строителството на сгради в Европа през октомври 2016 г. спрямо същия месец на 2015-а,сочат данните на Eurostat. Най-голям ръст има в Швеция – 10.1%. Пазарът се характеризира с остър дефицит на жилища. На второ място с 8.2% прираст е Холандия.

В другия край на класацията е Словакия с 22.1% спад в строителството, следвана от България, където понижението според Eurostat, е 14%.

Средният ръст от 2.2% се дължи на увеличения обем строителство на жилища и търговски сгради (+2,7%), докато в същото време темповете на строителство на обекти от градската инфраструктура почти не са се променили (+0,2%).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 2 Отговор
    Статистиката е абс вярна и най-важното-ЛОГИЧНА!защото ние българите като строяхме,"ТЕ" си бъркаха в носа-ЗАТОВА И СЕГА СМЕ НА 1-ВО МЯСТО В ЕВРОПА по собственост на жилищана глава от населението.Мисля че беше около 93% ако не бъркам
  • 2 Николай

    2 0 Отговор
    Не е лъжа, а в "по-развитите" държави масово се живее под наем, после ние сме били зле.