16 Февруари, 2017 21:07 2 042 4

Поскъпването при имотите в Малайзия се забавя

  • малайзия-
  • цени-
  • жилища

С 3.81% са поскъпнали имотите в Малайзия през петото тримесечие на 2016 г. спрямо същия период година по-рано. Това е най-ниският процент на повишаване на цените от третото тримесечие на 2009 г.

Към третото тримесечие на 2016-а средната цена на жилищата в Малайзия е 75 400 USD. Най-голям ръст в цените се отчита във федералния щат Кедах (+7.2%). Следват Салангор, Джохор, Малака и Куала Лумпур. В последния град се намира и най-скъпото жилище, което се предлага на малайзийския имотен пазар – 173 900 USD. Най-достъпният от ценова гл.т. имот е в Перлисе – 34 570 USD.

Разглеждайки пазара по сегменти, то цените на редовите къщи са се повишили с 4%, а на луксозните имоти – с 5.1%. При частните къщи и мезонетите поскъпването е съответно 2.2% и 3.5%.

Очакванията са, че тенденцията на поскъпване на имотите в Малайзия през 2017 г. ще продължи, но ръстът ще бъде незначителен. Причините за това са забавяне на темпа на икономически ръст и обезценяването на местната валута.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хаха

    1 0 Отговор
    петото тримесечие на 2016, не са ли четири тримесечия за една година
  • 3 Влади

    2 0 Отговор
    Бях чувал че в годината има 4 тримесечия, но явно в България всичко е възможно
  • 4 Савов

    1 0 Отговор
    По скоро да се запитаме сегашния балон в София до кога ще издържи?