Last news in Fakti

7 Март, 2017 10:37 1 881 1

Китайците вече не се интересуват от имоти в САЩ

  • сащ-
  • китай-
  • инвестиции-
  • имоти
Китайците вече не се интересуват от имоти в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Китайските инвеститори в недвижими имоти губят интерес към придобиването на жилища и къщи в САЩ. Причината е наличието на опасения, че темпът на поевтиняване на юана се забавя. Друга не по-маловажна причина е протекционистичната политика на президента Доналд Тръм, смята Андрю Хаскинс от консултантската компания Colliers International и допълва: „В скоро време обезценяването на юана ще спре и когато това стане, китайските инвеститори ще имат по-малък стимул да спестяват в доларови активи”.

С 13% се обезцени юанът спрямо американския долар за последните две години, след което поскъпна с почти 1% от началото на текущата година. Повечето азиатски валути също отчетоха стабилизиране. Лидер по ръст стана корейския вон, който поскъпна с 4.3%.

Политическите проблеми също могат да забавят темповете на китайските инвестиции в САЩ, особено ако новата администрация изпълни протекционистичните си обещания.

До 33 млрд. USD са се увеличили азиатските инвестиции в недвижими имоти в САЩ през 2015 г., което представлява 51% от вложенията реализирани извън Азия, сочат данните на Colliers. Спад от 12%, до 29.1 млрд. USD в азиатските инвестиции в Щатите се отчита през 201

6 г.

„Инвестициите на китайците в чуждестранни имоти през текущата година ще са значителни и по-често ще бъдат насочени към азиатски, отколкото неазиатски пазари”, прогнозира Хаскинс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 0 Отговор
    БРАВО НА КИТАЙЦИТЕ, РАЗБРАЛИ СА СИ ГРЕШКАТА !