Last news in Fakti

11 Април, 2017 12:16 2 391 0

Airbnb се отказа от Русия

  • airbnb-
  • русия-
  • пазар

Платформата за краткосрочно отдаване под наем на имоти – Airbnb, закри подразделението си в Русия. Причината е предимно законодателна, коментират експерти – на властите ще им е по-трудно да изискват от компанията данни за лицата, които не плащат данъци от отдаването под наем на имотите си или такива попаднали в полезрението на правоохранителните органи.

„Колегите решиха да опростят структурата и прецениха, че ще е по-лесно операциите да се извършват през офисите в Берлин, Дъблин и Лондон и поради това нямаше смисъл от руската компания, която да представлява Airbnb на местния пазар”, коментира представителя на Airbnb Екатерина Кукуреко.

Airbnb започна дейност през 2008 г. и към момента предлага услуги в 65 000 града в 191 държави. Инвестициите й възлизат на 3.4 млрд. USD. Airbnb взема 3% комисионна от отдадения чрез нея имот под наем от наемателя и между 6% и 12% от наемодателя. Откакто съществува платформата 150 милиона души са наели чрез нея апартамент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА