Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 20:46 2 894 0

Airbnb откри нова пазарна ниша

  • airbnb-
  • резервации-
  • имоти-
  • жилища-
  • наем
Airbnb откри нова пазарна ниша - 1
Снимка: Shutterstock

Само в рамките на една година платформата за резервиране на апартаменти Airbnb е отчела 289% ръст в резервациите на китайци, решили да прекарат ваканцията си в родината или съседни на нея държави. „За последните 12 месеца компанията е направила 55 милиона резервации и то на хора от Азиатско-тихоокенаския регион. Голяма заслуга за това има Китай”, каза пред телевизия Bloomberg Нейтън Блекарчик, съосновател на Airbnb.

Нарастващата популярност на Airbnb несъмнено ще повлияе на пазара на наеми в китайските градове, които се причисляват към туристическите дестинации. От една страна, местното население ще изпитва трудност при наемането на жилища в определени райони (особено в центъра и съседните на него райони), тъй като повечето собственици ще предпочитат да ги отдават краткосрочно. От друга страна, тези които са решили да купуват с инвестиционна цел, ще се насочат към придобиването на подобни имоти. Това ще доведе до ръст в търсенето, съответно до повишаване на цената, коментират местни анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА