25 Май, 2017 11:37 5 329 0

По-малко сделки с ваканционни имоти в Албания

  • албания-
  • ваканционни имоти-
  • цени
По-малко сделки с ваканционни имоти в Албания - 1
Снимка: Shutterstock

Несъмнено ключов фактор не само за цените на имотите, но и за реализирането на повече сделки, е състоянието на инфраструктурата. Когато тя е лоша или липсва сделките са малко, а цените ниски. Доказателство за това е пазарът на ваканционни имоти в Албания. Независимо от това, че цените този тип недвижимости са двойно по-ниски по албанското крайбрежие в сравнение с това в Черна Гора или Хърватска, именно липсата на добри пътища пречи на ръста на покупателната активност. Друг фактор, който влияе на покупателната активност, са бюрократичните спънки при придобиване на имот.

Търсенето на жилища и къщи остава високо в южни албански градове като Саранда. От там например, може лесно да се стигне до гръцкия остров Корфу. А новите инфраструктурни проекти в северните градове като Вльора и строителството на жилищни комплекси от нов тип в района на Дурас вливат надежда за стабилизиране на пазара в близко бъдеще.

Недвижимите имоти в Албания са най-евтините в региона, по данни на специализирания сайт Rightmove. Цената на жилищата варира от 660 EUR/кв.м. до 1300 EUR/кв.м. Най-ниските цени са в Дурас и района около него, където стойността на квадратен метър не надвишава 1000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА