Last news in Fakti

31 Май, 2017 20:47 4 401 24

Държава, в която 70% от младите имат собствен дом

  • младежи-
  • жилище-
  • китай
Държава, в която 70% от младите имат собствен дом - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 70% от хората на възраст между 20 и 30 г. в Китай разполагат със собствено жилище, сочат най-новите данни на компанията HSBC. За сравнение, средният процент за света е 40%. Близък до този е делът на младежите със собствен дом в САЩ и Канада, съответно 35% и 34%. В края на класацията се нареждат Обединените арабски емирства (ОАЕ). Там едва 26% от младите живеят в собствен имот.

Също така в доклада се посочва, че 36% от младите, решили да си купят жилище, разчитат на финансова помощ от родителите си. Най-висок е процентът в ОАЕ. Близо половината от хората на възраст между 20 и 30 години получават финансиране от родителите си. В Китай процентът е 40%. Най-независими в това отношение са французите. Едва една четвърт от тях разчитат на помощ от майка си и баща си при покупка на собствен дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    18 0 Отговор
    Комунизъм бате....комунизъм...

    Коментиран от #6

  • 2 Антон

    9 1 Отговор
    Чакаме мнението на тянката :)
  • 3 Даскала

    20 3 Отговор
    Никога не бих повярвал, смятах че са бедна нация, явно се развиват много по-бързо от очакваното, затова американците гледат да разпалят всякакви конфликти само и само да прецакат развитието на вече по-големи нации и да не са по-назад
  • 4 Въпроско

    12 5 Отговор
    Ама тяхно или взето с кредит и ипотекирано. Понеже това са различни неща все пак...
  • 5 onq s konq

    14 12 Отговор
    Китай е БЕДНА НАЦИЯ и там ножицата на финансовото състояние на хората е една от НАЙ-РАЗТВОРЕНИТЕ/пояснявам за глупавите-най-фрапиращи разлики между бедни и богати/.Като се има предвид милиардното население обаче,представям си какви копторчета са удостоени със титлата "жилище",а има един показател -ПРЕНАСЕЛЕНОСТ НА ЖИЛИЩЕТО,което вероятно там е в "червеното".За инфо ще добавя,че една Румъния има 97,а България-95% собственост на жилищния фонд,при това БЕЗ ИПОТЕКИ И ЗАЕМИ ЗА СТРОЕЖ...Е и?!

    Коментиран от #7, #8, #13

  • 6 гост

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Ами не точно комунизъм, просто национално отговорно управление и истинска социална политика. Нещо, което го имаше някога и у нас и което капитализма разруши. Надали са лични и е много вероятно да са с кредити, но това няма чак такова значение, при условие, че има държава и държавност, при условие, че банката им служи на народа си, а не на международните кръвопийци, при условие, че има работеща икономика. Както съм писал много пъти, наближава момента в който Китай ще са си самодостатъчни, за да живеят най-качественият живот на Света и тогава ще почнат да диктуват правилата на останалите. Интересно, нали: от роб, господар и то само благодарение на държавничество, каквото няма никъде другаде по земята. Държава за пример!

    Американската мечта, ще стане американска реалност, китайската реалност ще стане световна мечта.
  • 7 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    "...една Румъния има 97,а България-95% собственост на жилищния фонд,при това БЕЗ ИПОТЕКИ И ЗАЕМИ ЗА СТРОЕЖ...Е и?"
    Сериозно? Що така бе? Това не е демократично? Не можа така? Гадните комунисти, как са могли да си го позволят?

    Живееш в миналият век с представите си за Китай и като цяло с възгледите си! Хората за една година строят от нулата няколко многомилионни града, десетки летища, от мащаб какъвто няма по света... за кого мислиш ги строят? За американците, за руснаците или за "НАЙ-БЕДНАТА НАЦИЯ"? Не ги мисли китайците, направи си справка за американците - как цъфтят и вържат и колко име е хомогенно разпределено богатството.
    Само един пример ще ти дам:
    миналата година китайците екзекутираха най-богатият китаец, Топ 10 в световен мащаб, десетки милиарди долара. Съдиха го, осъдиха и задно с още 10 члена на семейството му ги избиха за престъпления. Когато ми цитираш такава новина от капиталистическа държава, тогава мога да ти отговоря. ;)

    Коментиран от #9

  • 8 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Кон язък ти за вишето и за полувишето, не "коптор "а кУптор бе брато .-Корегирам защото знам че си ти "оргиналдъто "а не някой от безбройнитети паследователи, който трупат слава на твоя гръб.

    Коментиран от #10

  • 9 onq s konq

    6 14 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    НЕ КОМЕНТИРАЙ ОТ КОЙ ВЕК Е МИСЛЕНЕТО МИ-НЕ Е ЗА ТВОЯТА ГЛАВА.И не ги мисля китайците както си мислиш,а мисля ТАКИВА КАТО ТЕБ,защото по един или друг начин съм принуден да дишам един и същ въздух с вас!А това че според бетонномислещата ти тиква "гадните комунисти" са построили чрез управлението си" жилищата на българина,а не трудолюбивият,спестовен,здравомислещ българин ВЪПРЕКИ КОМУНИСТИТЕ с труд,пот и лишения си е построил домовете...меко казано Е ДРАЗНЕЩО,да не употребявам по-твърди думи!А че се екзалтираш от разрешеното смъртно наказание в Китай,говори само за едно-родил си се НЕевропеец,чужди са ти евроценностите и такъв ще си умреш!

    Коментиран от #18

  • 10 onq s konq

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "ЛЕСЛИКАРУЧКА":

    И на теб щи отговоря,щото съм патрон-НИКОГА НЕ СЪМ ПИСАЛ ЧЕ ИМАМ ВИСШЕ И ПОЛУВИСШЕ,а това са думи на шматката дето рисува с моя ник,но както и да е.А колкото до "кУ/О/птора"-хич няма да го гледам в речника как се пише и ще се доверя на граматичните ти познания,защото съм УМЕН,а както е известно-и най-умният греши.

    Коментиран от #11

  • 11 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Кон благодаря за доверието, имаш +не се сърди. Знам че беше друг, просто те коркам. Веселба да става.
  • 12 Било

    7 2 Отговор
    Определено непроверена даже фалшива "НОВИНА"Там съм виждал градове така наречени призраци.Жилищта за десетки милиони жители а жителите са 200-300хиляди.Там всичко е много различно.Ние европейците никак не ги разбираме
  • 13 1234567890

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Кон ти си пълен ЛАЛАДЖИЯ :) Просто момче компетентно на всяка тема. Излагаш се.
  • 14 гост

    5 2 Отговор
    Хаха,умирам да се смея.Знаете ли,че апартамент от 100 квадрата в Китай се смята за смешно малък. Има квартали, където апартаментите започват от 180 квадрата и стигат до 300 с цени над 2 милиона юана. Копторчета за оня с коня,може и конюшня:)
  • 15 момчилов

    5 8 Отговор
    китайската икономика е пълен боклук и съсипана природна среда

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "момчилов":

    Китайската икономика е № 1 вече, а ти на кое място си да споделиш? ;)
  • 17 петър

    4 3 Отговор
    китайската икономика е след първите 20 по производителност на труда а по качество на произведеното,всеки знае.едно е марка произведено в германия,япония ,швейцария,друго е произведено в китай

    Коментиран от #19

  • 18 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    уффф... не ти е лесно! Толкова да мислиш хората?! Но пък си прав, че "МИСЛЕНЕТО МИ-НЕ Е ЗА ТВОЯТА ГЛАВА". Може би съм имал набори, който са ти споделяли мислите, ама това е било преди 20+ години - те просто се развиха и/или поумняха. Слава Богу мен пък ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА какво мислиш. Не се притеснявай, че дишаш един въздух с мен радвай се, че все още не дишаш един въздух с това, което стой на прага ти, резултат на толерастичната ти Европа и еврогейските й ценности. Те миришат, знаеш нали, ама пък може да ти харесва миризмата, нравите им и не само. Така кажи! И да ти кажа: ако продължават глупостите и заучените фрази стил "европейски ценности", много скоро смъртното наказание в Европа ще се върне под форма на "убит с камъни на площада, щото си обръснал брадата". Прав си, че липсата ти на "мислене" не е за моята глава.

    Патоса, с който говориш за работния българин е похвално националистичен, но реално не той е средата, довела до възможността 95% от българите някога да имат жилище. Държавата бе тази среда. Социалистическата държава с нейната икономика и социална политика. Или искаш да кажеш, че избягалите 2 млн. + работни емигранти в "белите, демократични" страни по твоята логика вече имат собствени жилища там? Или че 95% от останалите тук имат някакъв шанс и възможност тепърва да купуват и да са собственици на имоти? хахахаха
  • 19 Антон

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "петър":

    Получаваш качеството за което си платил! Не може с трици маймуни да ловиш.
    Ето и един линк, да си свериш часовника:
    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2001rank.html
  • 20 onq s konq

    2 10 Отговор
    И да поясня на неразбиращите!Комшията вчера се върна от китаи дето беше отишал на бригада да бере джанки и ми каза че изопщо не е хубаво там!!!Така че спорет мене статята е потвеждашта!Спомена ми че кочината дето е сковал за прасетата на двора за китаиците била като хотел с пет дзвезди!!!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Петко

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Конче, много неграмотно пишеш.На всеки коментар грешки.От последния:
    изоПщо; правилното е изоБщо. Я се ограмоти малко преди да продължиш с умствените си шедьоври.
  • 22 Лупи

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Не е честно да си толкова прост. Природата бая те е ощетила, направо ми е тъжно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай

    1 1 Отговор
    Абе из оня ден не четохме ли няква статия за масово ползване на тесни квартирки с висок наем, заради голямото сгъчкване или това не е било за тях, а за друга държава?