3 Юни, 2017 18:45 1 890 2

Бутат още незаконни обекти на Северния плаж в Слънчев бряг

  • северен плаж-
  • обекти-
  • бутат-
  • слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира ивицата

Бутат още незаконни обекти на Северния плаж в Слънчев бряг - 1
Снимка: Министерство на туризма

Продължава премахването на незаконни обекти на Северния плаж в Слънчев бряг. В момента новият наемател "Булимпекс" АД отстранява от пясъчната ивица бетонните фундаменти, останали след принудителното събаряне на заведенията.

В това се увери министърът на туризма Николина Ангелкова, която пристигна днес отново на проверка. Тя инспектира лично и на място как вървят дейностите по разчистването на пясъка от десетките незаконни заведения и павилиони, изградени през изминали години. Министърът на туризма посочи, че новият наемател полага всички възможни усилия да приведе ивицата в изряден вид и призова за още малко търпение.

Дейностите по разчистването ще продължат до 5-ти юни и ще бъдат възобновени след края на туристическия сезон, за да не се създава неудобство на почиващите в курорта. След края на лятото новият наемател ще премахне и последното незаконно заведение, наследено от предишния концесионер. Според предварителните планове и поетите ангажименти от приемането на ивицата на 5 май, от пясъка трябваше да бъдат премахнати 1200 до 1300 кв. м. незаконно застроена площ. До момента обаче съборените обекти са с обща площ над 1600 кв.м. По решение на наемателя "Булимпекс" АД, приоритетно бяха съборени тези заведения, които скриват гледката към морето.

"Летният сезон вече започна, но съм сигурна, че всички ще проявим търпение, защото новият наемател на "Слънчев бряг-север" полага максимум усилия морският плаж да бъде гостоприемен, чист и туристите да се чувстват наистина добре", посочи Николина Ангелкова.

От Министерството на туризма припомниха, че морският плаж бе предаден на новия наемател едва на 5 май 2017 г., поради ненавременно предприети действия. "Въпреки кратките срокове, в които наемателят започна да събаря и да демонтира незаконни заведения и други преместваеми обекти, плажът вече е подготвен за посетители", посочи още министър Ангелкова.

През този летен сезон цените на чадърите и шезлонгите на "Слънчев бряг-север" са с 2.00 лв. по-ниски - 8.00 лв. за чадър и 8.00 лв. за шезлонг.

Събарянето на незаконни обекти започна на 13-ти май т.г. с бар "Бикини" и продължава до днес. За 20 дни фирмата наемател преобрази плажа, но за следващия сезон тя ще има съвършено нова визия и окончателно ще бъдат изчистени всички наследени проблеми.

Припомняме, че съгласно одобрените схеми, допустимата площ за разполагане на обекти по плажа е 4600 кв.м., а извън тях са били надстроени още 8000 кв.м. Преди старта на акцията по събарянето фирмата наемател преброи общи 300 заведения и павилиони, работещи извън закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lupi

    10 0 Отговор
    Ако тръгнат да премахват всички незаконни постройки, половината Слънчев бряг да е срутен. За сега събарят на тези, които не могат да си платят.
    Мръсни продажници, продадоха ни морето та всички българи да се чувстват пришълци на собствената си земя, която са бранили с кръв.
  • 2 Дон Тони

    12 0 Отговор
    Трябва да бутнат хотелите на ДС-тата, тези които са на първа линия и не позволяват да се вижда морето, едно време имаше алея и пред нея 100м плаж, незаконно е всяко строителство пред алеята, която вече не съществува, а беше приказно - вечерно време се разхождаха хората и се виждаше цял Слънчев Бряг а сега ............