Last news in Fakti

4 Юли, 2017 14:15 5 655 6

5 държави с изгодни ипотечни кредити

  • ипотечен заем-
  • държава-
  • условия
5 държави с изгодни ипотечни кредити - 1
Снимка: Shutterstock

Съществуват държави, в които вземането на ипотечен заем е минимално обременяващо за кредитополучателят. Ето и ТОП 5 на тези страни:

5. Швеция

Действително условията за получаване на кредит в тази страна могат да се определят като „щадящи”. Годишният лихвен процент е под 3%.

4. Швейцария

Тук е доста сложно да се купи жилище, като основната причина за това е дефицитът на земя. Така например, площта на жилището не трябва да надвишава 200 кв.м. А кантонът, в който се купува трябва да разполага със свободна квота от Федералния резерв, както и разрешение от местните власти за реализиране на сделката. По-голям шанс да купят имот имат чужденците, които вече са получили швейцарско гражданство. Що с отнася до ипотечните условия, то лихвените нива по този вид заем не надвишават 4%.

3. Великобритания

Тук лихвените проценти са доста ниски - 2.5%-4%. Тук търговските банки следват максимата: печелене от повече клиенти, предлагайки по-добри условия , което води до по-висока печалба. Минусът обаче е трудното получаване на заем. Лесно е получаването на ипотека за онези, които вече притежават имот на територията на Европейския съюз и могат да докажат доходите си, които трябва да са минимум 30 000 паунда.

2. Испания

През последните 10 години страната неотлъчно е в ТОП 5 на най-предпочитаните от чежденците държави за придобиване на имот. Предзимствата е, че търговските банки са отворени към чеждестранните клиенти, които искат да купят жилище с помощта на ипотека, а също така лихвените ппроценти в повечето сречаи са под 3.5%.

1. Германия

От всички европейски държави тук лихвените проценти са най-ниски. Ипотечните заеми в Германия имат свои особености. Така например, през първите 10 години се плаща лихвата по заема, а след това започва да се изплаща главницата. При тази схема на връщане на парите лихвата е едва 0.93% на година. В случай, че кредитополучателят иска едновременно да изплаща и лихвата и главницата, цената на заема е между 1.9% и 2.5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 2 Отговор
    Е като при нас. 0,93% лихва за ипотека, няма човек, който да не се навие при алтернатива няколко стотин евро месечно за наем. Дали ще плащаш 600евро за наем или 630евро за вноска е все тая, но при вноската за жилище оставаш с жилище след 20г, а при наема без нищо.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 чси

    5 0 Отговор
    Един път да закъсаш с вноската и ще те стопя!
  • 4 Aus Deutschland

    1 1 Отговор
    Информацията за Германия е съвсем грешна, поправете я.
  • 5 Гошо

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Вместо да купуваш имот на изплащане е много по-добре да живееш под наем и да инвестираш първоначалната вноска, която би дал при ипотеката. Поинтересувай се от инвестиране и си сметни при кой вариант ще имаш повече пари след 10-20-30 години. За да ти спестя труда, ще ти кажа - при живеенето под наем.

    Коментиран от #6

  • 6 Хазяин

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Прав си Гоше, точно така е. Остави го оня, той нищо не разбира. Не ти трябва жилище да му слугуваш, бачкай за мене 10-20-30 години, пък аз и да умра след 10-20-30 години ще оставя на моите деца гадния апартамент, за да има къде и твоите деца да живеят. Е, само ако не те изхвярля преди това де, щото с една пенсийка в БГ не знам как ще си плащаш символичния ми наем.