Last news in Fakti

14 Декември, 2011 12:09 3 050 1

Хотел под формата на кръвоносна система

  • архитектура-
  • хотел-
  • пекин-
  • кръвоносна система

1500 апартамента разположени на площ от 270 000 кв.м. Това са параметрите на най-внушителния хотел, който ще бъде изграден в Пекин. Beijing National Hotel е дело на архитектурно бюро в Лас Вегас, ръководено от Том Уискомби. Проектът има всички шансове да се превърне в „чудото” на органичния дизайн и високите технологии.

Хотелът ще бъде разположен в непосредствена близост до пекинското летище. Покривите на трите сгради, които ще наподобяват кръвоносна система, ще бъдат стъклени. Това ще даде възможност на живущите да наблюдават кацащите самолети.

Хотелът ще разполага освен с конферентни зали, барове и SPA център, и със зимна градина с тропически растения, която ще заема 10 000 кв.м. Един от ресторантите ще бъде разположен на покрива и така посетителите ще могат да се любуват на панорамна гледка. Вътрешната обвивка на съоръжението ще бъде изработена от олекотена кабелно-мрежеста структура, наподобяваща кожа. Вградените в нея прозорци ще осигуряват естествената осветеност на помещенията вътре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kritik

    0 0 Отговор
    Стъклените покриви на трите сгради, които ще наподобяват кръвоносна система, ще бъдат стъклени.