Last news in Fakti

31 Юли, 2017 14:21 2 519 0

Все по-претенциозни наемодатели

  • проверка-
  • наемател-
  • наемодател-
  • чехия
Все по-претенциозни наемодатели - 1
Снимка: Shutterstock

Поради дефицитът на жилища за отдаване под наем, чешките наемодатели стават все по-взискателни. Част от тях дори използват специални сървъри и групи за намиране на потенциални клиенти в социалните мрежи. От месец май до месец юни 2017 г. броят на „проверките” на наемодатели на потенциални наематели се е увеличил с 14%. Нараства делът на рентиерите, които се обръщат към специализирани агенции с надеждата да избегнат недобросъвестни наематели.

Най-честите проверки, които се извършват, са има ли потенциалният наемател дългове, като се прави справка по неговото име и дата на раждане. „Услугата струва само 99 крони и е много полезна, тъй като 15% от наемателите имат дългове, които се изискват по съдебен път”, коментират експерти.

Справката може да се направи и от самите наемодатели, като последните се регистрират в Централната база на съдебните производства (Centrální evidence exekucí). Най-новият начин за проверка е профилът на клиента във Facebook. Начинът е безплатен, но не толкова надежден, както посочените по-горе. В профила в социалната мрежа рентиерът може да види снимка, работно място и интереси на клиента, но не и неговите финансови задължения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА