2 Август, 2017 15:53 1 183 0

Ръст от 19% в продажбите в Ню Йорк

  • ню йорк-
  • жилища-
  • къщи-
  • цени
Ръст от 19% в продажбите в Ню Йорк - 1
Снимка: Shutterstock

Покупателната активност на жилища в най-големия град в САЩ отчита ръст от 19% през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на 2016 г. Общият обем на реализираните продажби възлиза на 13.4 млрд. USD.

Средната цена на жилищата в Ню Йорк отчитат ръст на годишна база от 3%, сочат данните на Съвета по недвижими имоти в Ню Йорк. Стойността е около 1.05 млн. USD. Нов ценови рекорд се отчита в Бруклин и Куйнс. Средно 3.02 млн. USD е струвал имот през второто тримесечие на тази година в Манхатън. Това е със 6% повече в сравнение със същия период на 2016-а. Причината е регистрираното силно търсене.

С 8% се е увеличила средната цена на къщите в Ню Йорк, като тя вече е 630 000 USD. Сделките са с 15% повече спрямо миналата година, или 12 721 броя. Имотите в Куинс също представляват по-голям интерес сред купувачите тази година. Увеличението е 17%. Следва Бруклин с ръст в покупките от 15% и Манхатън, където сключените сделки през второто тримесечие на текущата година е 6% спрямо същия период на миналата.

В сегмента „жилища” също се наблюдава увеличение в броя на сделките. В Манхатън ръстът е 8%, а общата цена на реализираните сделки е 7.02 млрд. USD. За Бруклин цифрите са 37% ръст в сделките и обща цена 2.97 млрд. USD. В Куйнс увеличението на покупките е 28%, като цената на сделките е 2.24 млрд. USD. В Бронкс има ръст от 25% при сделките, чиято обща цена е 426 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА