15 Декември, 2011 16:47 3 417 1

Забравеният от всички „Дисниленд”

  • дисниленд-
  • пекин-
  • китай-
  • проект

Строителството на пекинския „Дисниленд” под името „Уондърленд” е преустановено още преди десет години. Причината не е имотната криза, а разногласия между местните власти, фермерите и инвестиционните компании, по отношение на цената на земята. Днес дори да се стигне до консенсус, пари няма и бетонните конструкции ще продължат да се рушат, прогнозират анализатори.

За едно десетилетие всичко изградено, вече е обвито в дебел слои прах; асфалтът, по който не успя да мине нито един камион, вече е напукан, а селяните се върнаха да пасат животните си. Покрай полуразрушените увеселителни сгради, които е трябвало да бъдат огласяни от детски смях, годишно минават стотици хиляди туристи, отправили се към Великата китайска стена. Мястото, където е започнало изграждането на пекинския „Дисниленд”, е само на 45 минути път с кола от китайската столица. Било е предвидено увеселителното градче да заема площ от 100 хектара. Полуизградените сгради отдавна не се охраняват, нито пък се говори за тяхното разрушаване.

Никому ненужния днес „Дисниленд” може да се смята за своеобразен символ на китайския строителен бум отпреди няколко години. Неизвестното бъдеще на проекта е своеобразен символ на китайския имотен пазар – не се знае какво ще се случи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MASTERCARD

    0 0 Отговор
    Emi i nie si imame edno takova, samo 4e rabote6e za malko i be6e po-malko kato plo6t ;D