Last news in Fakti

25 Април, 2021 08:21 4 332 3

Превърнаха уникален комплекс във ваксинационен център

  • дисниленд-
  • париж-
  • ваксиниране-
  • център-
  • франция

До 5000 души на ден ще ваксинират в “Дисниленд“ Париж

Превърнаха уникален комплекс във ваксинационен център - 1
Снимка: Shutterstock

„Дисниленд“ Париж се превърна в един от най-големите ваксинационни центрове в света. До 5000 души на ден ще могат да бъдат имунизирани в него. Развлекателният комплекс се намира на 30 км от френската столица.

Центърът за ваксиниране е разположен в хотела на комплекса, който няма гости от 7 месеца, заради пандемията. За първите два дни през ваксинационния център „Дисниленд“ ще минат 6000 души. От началото на месец май той ще е отворен всеки ден от седмицата и ще работи денонощно.

„Дисниленд“ Париж е един от най-големите атракциони на Стария континент. Съдържа два термични парка и 7 хотела, които са собственост на „Уолт Дисни“. Паркът, който има почти кръгла форма, е с площ 560 декара.

С цел да може да се контролира най-вече хотелския бизнес, е взето решение 5200 стаи, собственост на Дисни, да бъдат изградени в рамките на комплекса. През март 1998 г. Дисни и Съвета на архитектите вземат решение да се придържат към особено американската тема, като всеки един от хотелите да изобразява определен район от Съединените щати. По време на откриването през 1992 г. 7-те хотела са разполагали с 5800 стаи. Сред най-посещаваните хотели са Chanteloup и Residhome Prestige Val D'europe.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1to3

    7 0 Отговор
    Това ваксиниране вече се превръща в пропаганда към експерименти с хора
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Gost

    2 0 Отговор
    Значи ваксинират и гинпускат по въртележките да заразяват.