Last news in Fakti

22 Август, 2017 21:43 3 692 2

Китай ограничава чуждестранните инвестиции

  • китай-
  • инвестиции-
  • предприемачи
Китай ограничава чуждестранните инвестиции - 1
Снимка: Shutterstock

Китайското правителство възнамерява силно да ограничи влагането на средства на родни фирми в недвижими имоти, спорт и развлечения зад граница. Опасенията са, че компаниите могат да вземат големи заеми, които няма след това да могат да върнат.

Ограниченията на китайските инвестиции по цял свят ще обхванат следните сфери: недвижими имоти, хотели, кина, развлечения, спорт, хазартни игри и секс индустрията. Те са записани в приетия в средата на август документ от правителството на Китай. Мярката директно рефлектира върху вътрешните инвестиции, като част от предприемачите вече са насочили поглед към проекта Belt and Road. Това е инициатива на президента Си Дзинпин, която цели да свърже Китай с останалите държави в Азия и Източна Европа посредством изграждането на пристанища, магистрали и ж.п. и друга съпътстваща инфраструктура.

Благодарение на новата програма правителството се надява да успее да „съдейства за рационалното и сигурно развитие на чуждестранните инвестиции и ефективно да защити китайските компании от риск”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dido

    3 0 Отговор
    Мъка! Тия трябваше да инвестират в БГ по-навреме.
  • 2 SAAB

    3 1 Отговор
    Скоростната железница на пожарникаря се отлага ......:) Кокошките за Катар .../внос от Китай / не са се измътили ........само гласоподавателите се развъждат масирано ! :)