27 Август, 2017 11:33 1 496 2

Сградата на британския парламент лесна мишена за терористи

  • парламент-
  • сграда-
  • великобритания-
  • охрана
Сградата на британския парламент лесна мишена за терористи - 1
Снимка: Shutterstock

Тайна проверка на британската полиция показва, че терористи могат да проникнат в сградата на британския парламент за 5 минути и да нападнат депутатите, съобщи вестник The Sunday Telegraph, позовавайки се на трима независими източници.

По информация на изданието, спецоперацията е проведена през нощта, когато в сградата на парламента не е имало депутати, за да не бъдат те в течение на експеримента.

Сътрудници на специалните части, играещи ролята на терористи, са се добрали с помощта на лодки до сградата на парламента, след което без особени трудности са проникнали вътре. За да се избегне подобен начин на атака е предложено да бъде поставена бариера в реката, която да възпрепятства доближаването на плавателни съдове до сградата на британския парламент.

Проверката се реализира пет месеца след терористичното нападение на 22 март в правителствения район на Лондон Уестминстър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Ааа не вярвам аз,я да видим?
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    И нашият е уязвим ,ама никой терорист не желае да се занимава с нашите тъпаци.За жалост и народа нежелае да ги раздруса .Затова нацията ще изчезне,а политиците ще останат и след нас.