Last news in Fakti

30 Август, 2017 14:21 4 296 4

Чужденците продължават да купуват в Турция

  • истанбул-
  • турция-
  • инвестиции-
  • чужденци
Чужденците продължават да купуват в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Въпреки сложната политическа обстановка в Турция, чуждестранните инвеститори продължават да купуват имоти там. Доказателство за това е 65-процентният ръст на годишна база. През юли тази година 1726 имота са били продадени на чужденци, като основните купувачи са иракчани, сочат данните на Националния статистически институт на страната (TÜİK). Последните са придобили 293 имота. На второ и трето място по активност са гражданите на Саудитска Арабия и Кувейт, съответно с 248 и 142 купени имота. Следват руснаците (118) и англичаните (76).

Почти 31% от реализираните сделки, или 528 броя имоти, са били в Истанбул. Анталия и черноморската провинция Трампоз са съответно на второ и трето място. Там са закупени съответно 386 и 121 имота.

Броят на продадените апартаменти като цяло на турския имотен пазар също бележи ръст от 42.3% за година. През юли 2017-а в южната ни съседка е била сменена собствеността на 115 869 жилища. Това е с 19% повече в сравнение с месец по-рано. Най-активен е пазарът в Истанбул – 15.6%. Следва Анкара с 10.1% и Измир с 5.6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ккк

    12 7 Отговор
    "Сложната ситуация "в Турция е благодарение на вас медиите,които само бълвате новини с Не вярно съдържание.Завиждайте на Турция,наистина има за какво!

    Коментиран от #2

  • 2 БАЛКАНТУРИСТ

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "ккк":

    На мен ми харесва твърдата ръка на държавата , за сметка на прекалената свободия. Бил съм няколко пъти там със семейството си, просто нямам думи . Хората са построили чудеса за туристите , много средства и труд са вложили се вжда още като пристигнахме в бодрум . Ами другите им курорти? Въбще не може да се сравни нашето черноморие с тяхното. Разликата е от варна до анталия, и едвали ще ги стигнем някога. Само можем да им завиждаме . Айди наздраве.
  • 3 шшш

    9 4 Отговор
    такива купувачи от Ирак и др.талибански държави не ни трябват, достатъчно си имаме проблеми с нашите цигани, че и още да дойдат и после ще искат да строят джамии и минарета, а какво следва след това се вижда в Европа,как газят хора по улиците с викове -алахакбарбарабар..
  • 4 станчо

    3 3 Отговор
    шшш е много прав. ще ни газят яко.