25 Септември, 2017 18:11 2 227 0

Плащат наем с биткойн

  • биткойн-
  • наем-
  • чехия
Плащат наем с биткойн - 1
Снимка: Shutterstock

Стартъп компания в чешкия град Бърно предлага на своите клиенти нестандартна услуга. Желаещите да наемат апартамент за срок от един до шест месеца могат вече да платят с криптовалута. Услугата е достъпна в Прага, Бърно и Братислава, както и в австрийската столица Виена и германската Берлин и от нея могат да се възползват потребителите на специализиран сайт, който предлага наем на жилища до шест месеца.

С помощта на биткойн може да се плати целият период за наема. Единственото с виртуална валута не може да се платят наемите, които се вземат от наемодателя като гаранция. „Отчетохме интереса към биткойните още в началото на август, когато пуснахме подобна услуга в Берлин. Затова смятаме, че тя ще има успех в големите европейски градове. Целта ни е да предлагаме технологични възможности с практическо използване”, казва Радим Резек, основател на компанията, която предлага услугата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА