Last news in Fakti

30 Септември, 2017 13:04 2 860 6

Още 2 години безплатно саниране

  • саниране-
  • програма-
  • нанков
Още 2 години безплатно саниране - 1

И през 2018 г. и 2019 г. ще се работи по програмата за саниране, каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. За 3 години разплатените средства за саниране от Българската банка за развитие са 1 млрд. лв. Има заделени още толкова. „Ако се работи с тези темпове, до средата на 2020 г. ще успеем да изхарчим втория милиард. Не просто не приключва, а още повече дейности и работници, сгради и домакинства ще се облагодетелстват", каза министърът.

До месец май на 2017 г. регистрираните сдружения на собствениците са 6322. ОТ тях заявления за финансова помощ са подали 5393. Одобрените са 4829, от тях за 4739 са сключени договори между общините и сдруженията на собствениците, уточняват от МРРБ.

Програмата за енергийна ефективност започна през 2015 г. с реновирането на панелните сгради с конструктивни проблеми Сред продължи с тези без такива.

Сега предстои на саниране да бъдат подложени тухлените жилищни сгради. Програмата трябва да завърши с обновяване на еднофамилните къщи.

От МРРБ са внесли в Парламента нови правила по Националната програма за енергийна ефективност. Предстоят дебати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    9 2 Отговор
    Всичко се прави за да има повече избиратели. Все пак в един блок живеят много повече хора отколкото в една къща. Защо за хората живеещи в къщи няма такива програми. Ние също ще си направим сдружения. Ние не сме по- богати от тези които живеят в апартаменти.

    ГОСПОДИН МИНИСТЪР НАНКОВ

    ТОВА СИ Е ЧИСТА ДИСКРИМИНАЦИЯ.

    Коментиран от #5

  • 2 НЕразбирач

    3 5 Отговор
    Некадърници, точно това ви е ЕДИНСТВЕНО важно на вас: "... до средата на 2020 г. ще успеем ДА ИЗХАРЧИМ втория милиард", а как се харчи ви бОли КУРУРА, нали?!
    Само отбивате номер - досега не съм минал покрай такъв обект и да не съм видял ПОНЕ 5 драстични и бутафорни "практики"! А аз поназнайвам това онова за строителството, да ви загатна само!
    Не ми се помисля, ако влезя в такъв обект к'во ще се втрещя...
  • 3 daдадада

    5 4 Отговор
    програмата е за крадене на пари от герберсаасти
    затова продължава
  • 4 Киро

    1 0 Отговор
    Много хубави стават блокчетата! Браво!
  • 5 никой

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "abv":

    ния па тия дето ни санират,си нямаме дворчета и градинки и животни и всичко от магазина се купува,а и земи и земеделски имоти си нямаме от къде да доим.продаваш нивата и си купуваш готово и санирано жилище
  • 6 Van Dam

    1 1 Отговор
    санираните блокове се броят на пръсти а другите масово са много занемарени и разкъртени.До 2020 год.пак ще се санират минимален брой блокове,а порутените блокове ще си останат пак много.