20 Декември, 2017 13:26 2 115 6

Отпуснаха и втория милиард за саниране

  • саниране-
  • средства-
  • пари-
  • правителство
Отпуснаха и втория милиард за саниране - 1

Правителството одобри допълнителни разходи от 1 млрд. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2017 г. за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Тези средства са до размера на одобрените за изпълнение на Програмата и са предназначени за изплащане на задълженията по чл. 2, ал. 6 от ПМС 18/2015 г., с което министерството превежда към Българската банка за развитие дължимите суми по изпълнението на Програмата.

Вторият милиард за финансиране на Програмата бе одобрен с Решение на 43-ото Народното събрание на 18 януари 2017 г.

Чрез изпълнението на Програмата за първи път в България има ясна политическа воля за мащабно финансиране на мерките за енергийна ефективност в жилищния сграден фонд, тъй като този сегмент изостана значително по нива на енергийна ефективност в сравнение със сградите за обществено обслужване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    14 0 Отговор
    Тамън на врема да откраднат парите за празниците.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АМАН

    8 3 Отговор
    Пари за раково болните няма, пари за саниране на къщи, паметници на културата с арихитектурна стойност из центъра на София няма, но пари да се санират панелните коптори на разни селяндури има. Егати приоритетите! Ама нали селския електорат на Герб живее точно в маргинализираните панелки. Държавата си дондурка някои хорица до живот- първо им дава панелка, после им я санира, а другите хора- кучета ни яли!

    Коментиран от #5

  • 4 Боби

    7 0 Отговор
    Само не разбирам защо на това замазване с най-евтин стиропор без архитектурен проект и правила му викате саниране.
  • 5 host

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "АМАН":

    То идеята е панелките по бързо да паднат и да освободят място. Щото връзките не ги проверяват. Ооо и остъкляват терасите и Тец-а ще им надуе сметките.
  • 6 истински десен крадец

    0 0 Отговор
    А третия и четвъртия милиард кога?