28 Декември, 2017 11:11 2 395 0

Пазар, на който винаги ще има инвеститори

  • дубай-
  • инвеститори-
  • доходност
Пазар, на който винаги ще има инвеститори - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от спада на цените на имотите и на наемните нива, Дубай и през 2017 г. продължи да е един от най-атрактивните пазари за инвеститорите, решили да вложат парите си в недвижимости. В най-голяма степен това се дължи на високия процент доходност. При апартаментите тя е 7%, а при къщите – 5%.

Dubai Marina е най-търсенето място от предприемачите за покупка и наем на имоти и през 2017 г., а Mirdif и Арабското ранчо са най-предпочитаните места за придобиване на вила. По отношение на ценова достъпност най-предпочитаният комплекс е International City.

„Като се отчете фактът, че все повече проекти ще бъдат пуснати в експлоатация през 2018 г., не очакваме голяма корекция в цените, което ще продължи да поддържа високия интерес от страна на чуждестранните инвеститори. В същото време наемодателите ще бъдат принудени да са конкурентоспособни, с цел привличане на потенциални наематели. Пазарът и икономиката се движи по траекторията на диверсификацията и зрелостта, затова предприемачите и продавачите ще могат да спечелят от своята инвестиция”, казва Хайдър Али Хан, управител на Bayut.com.

Дубай е отличен пазар за предприемачите. Там доходността от наем е една от най-високите в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА