24 Март, 2018 19:25 20 471 117

Владислав Горанов: Общините да вдигнат данъците за имоти

  • данъци-
  • жилища-
  • имоти

Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци

Данъкът за жилищата може да бъде повишен, ако общините искат да имат повече приходи, обяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите му облагането на имуществото в България е изключително ниско и неадекватно.

Той поясни, че има драстична разлика между облагането на имуществото в България и в други държави от Западна Европа.

Като разликата не е само в номиналния размер на данъка, а и в размера на налога спрямо стойността на имотите у нас, пише в. "Труд".

"Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци", настоя Горанов.

Той обясни, че са необходими промени в Закона за местните данъци и такси, свързани с облагането на жилищата и колите, но все още няма ясни законодателни предложения.

"Когато имаме ново строителство или когато имаме скоро извършена сделка с определен имот, неговата данъчна стойност е актуализирана. А други имоти са с данъчни оценки, които не са адекватни на пазара", каза министърът.

Затова в столицата има райони, в които няма добре развита инфраструктура, но данъците върху имотите са в пъти по-високи, отколкото в идеалния център на София, поясни Горанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    260 6 Отговор
    А защо просто не съкратиш чиновниците да ти ХХХХ.
    - София да го ХХХХ.

    Коментиран от #101

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 реален

    331 4 Отговор
    А заплатите като в Европа ли са ?
  • 4 МММ

    377 4 Отговор
    За Виенска инфраструктура задължително трябва Виенски данъци и Виенски заплати обаче, за да може да ги плащаме тия данъци. В момента само Вашите заплати са Виенски. Слезете на земята.
  • 5 Джвръъъъц

    269 5 Отговор
    На тати генийчето! Ама какво да се прави, навремето кондомите се късаха един след друг.

    Коментиран от #98

  • 6 Маймун

    299 6 Отговор
    Първо трябва да има турски затвори за крадливи политици и общинари и после виенски данъци!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Швейц

    209 3 Отговор
    Горанов, защо лъжеш хората. Такса смет в Швецария, Цюрих на живеещи в апартамент се плаща на изхвърлена торбичка. Биоотпадъцети се изхвъ рлят в специални контейнери и са без пари. Останалите отпадъце се изхвърлят в платени торбички със сертификат на общината. Тричленно семейство плаща не повече от 10 франка (17 лв.) на месец. Може и по-малко, ако хвърля опаковките по в контейнепи на супермаркетите или на специални места. Тук плащам по 22 лв на месец и няма къде да си нося аз отпадъците.

    Коментиран от #34

  • 9 Вей Хайвей

    229 7 Отговор
    Ако крадът по- малко от общинския бюджет ще им достатъчно пари и за виенски улици!
  • 10 Спас

    194 5 Отговор
    Тоя как е станал или кой го е сложил с такъв акъл министър.Те всичките хвани единия удари другия.

    Коментиран от #22

  • 11 ХМА

    172 10 Отговор
    Нещо да каже г-н Горанов за плоския данък защото цялата данъчна тежест е върху най-бедните.

    Коментиран от #67

  • 12 Гнида

    147 5 Отговор
    Хазната пак ли е празна ? Сещам се как вдигнаха данъците преди време по команда от маркуча ! Самозабравят се тези от гроб !
  • 13 Горан горския

    175 6 Отговор
    Крещяща неграмотност от министър... Виенската инфраструктура се прави държавни пари а не с местни... А ти като представител на държавата не събираш приходите от данъци., мита, акции в държавния бюджет щото могат лесно да се крадат.... На всичкото отгоре събираш и приходите на общините за да им дадеш колкото прецениш... Къде ти е децентрализацията на местната власт? .... Вече балъци няма....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЗЕВС

    154 4 Отговор
    Преди две години същите приказки се говореха и за увеличението на винетките! Е има ли единна свястна улица в България ? Истината е, че държавата издиша тотално от към финанси. Нищо добро не ни чака в държава членка на ЕС. с африкански рейтинг!
  • 17 електорална 1

    122 17 Отговор
    Господа другари, пичове и дами! Не плюйте момчето! То не е виновно. Има един главен виновник. И това си ти. И аз, разбира се. Ние сме този, който го избра това момче. Него и такивата като него. Така че, както се изразяват по тв, ТАКА Че ние сме си виновни и предлагам да продължаваме да търпим и да гласуваме за тях.

    Коментиран от #19

  • 18 БРАВО

    109 4 Отговор
    Типичен представител и изказване на управляващите! Нямам думи!!!
  • 19 Цифеi

    98 9 Отговор

    До коментар #17 от "електорална 1":

    Ti си гласувал за тях аз за ГЕРБ никока не съм гласувал щото съм от ония 20% които не даваме да ни лъжат с приказки!

    Коментиран от #46, #54

  • 20 Възмутен

    153 2 Отговор
    Горанов 16 млрд ДДС не си събрал, а си тръгнал за миризливите панелки да искаш голям данък. Малко ли е на един пенсионер да отдели цяла пенсия за данък на панелката, останалите 11 пенсии отиват за лекарства, за енергийните смукачи, телекоми, такси вход и нищо не му остава освен да си подготви едно въже, както зачестиха случайте на последък.
  • 21 арто

    112 6 Отговор
    ГОРАнов,ГОРАнов,ще докарате хората до там,чеда хванат ГОРАта.
  • 22 Хромито

    86 4 Отговор

    До коментар #10 от "Спас":

    Ми е така просто му кажи гербаджия това обяснява всичко
  • 23 ГОСТ

    122 5 Отговор
    Тръгнало някакво мижаво министърче да сравнява Виена с София спрямо данъци, къде е сравнението спрямо заплати,условия за живот и сигурност, качество и бързо изпълнение на ремонтите по инфраструктурата, та да иска увеличение на данъците на имот и кола. Например в Германия когато се появят дупки по пътя,отсечката се ремонтира за една вечер но се прави от фирма с техника а не както у нас чрез посредник и след това фирмата. Да не забравят че не сме 90год. сега много хора излизат зад граница и правят сравнения.И най голямата им лъжа със средната заплата в България, не може да си вдигат заплатите на агенции и темп подобни. Не може при минимална заплата 510лев. държавни служители като шефове на някакви агенции и темп подобни да вземат 10 000 или 12 000 лев. от там следва че те покриват 100 или 120 човека с средна заплата 1000 лева от там нашите избраници си определят тяхната заплата,според мен трябва да се определя от основната заплата. Да не забравяме че в тъй наречената дълбока провинция заплатата е колкото минималната с много малко отгоре но не е 1123 лев. Да излязат от удобните си дупки и да видят на живо хората как живуркат не да се хвалят че вдигнали мини. заплата. В нашия район и в облъста се откриват нови заводи но търсят персонал с заплата средно за 700 лев. а отделно се договарят за заплатите в моя град, а най новия завод изискването е да знаеш език няма да пиша кой сами се сетете.

    Коментиран от #28, #71

  • 24 ГОСТ

    95 3 Отговор
    Дават ти 20 лева за да ти замажат очите. Вземат ти 200 за за да си вържат бюджета и заплатите си и си мислят че са излъгали народа.
  • 25 българина

    94 6 Отговор
    Горанов чувал си някъде другаде в ЕС 90 процента от данъците да отиват вдържавата и тя да връща малка част от тях кум общините!?! до кога фабриката в провнцията а фирмата е със софийска регистрация и данъка в софия? искаме 50 от данъците да остават на място, за да не се молят кметовете за два тротоара и 3 улици!
  • 26 Тошо

    112 5 Отговор
    За да разбере какво му казват хората, трябва да му блокират банковите сметки и да му дават 400 лв заплата една година и после да го питат колко трябва да бъде данъка на имотите.
  • 27 Шаран БГ

    86 4 Отговор
    Точно тук Ви е грешката /електорална 1 №17/ !!!
    Никой в България НЕ ЗНАЕ ЗА КОГО ГЛАСУВА ! Пуща се бюлетина за някаква Партия, която си реди министри, депутати и прочие държавни чиновници. И никой НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НИЩИЧКО !! Още по-малко пък жалката електорална единица може да потърси някому сметка за некадърността му или антинародната му политика!!!Да не говорим, че не може да бъде отзован някой некадърник......и българоубиец !!
    И ТОЧНО ЗА ТОВА СМЕ Я ДОКАРАЛИ ДО ТУК !
    За това са прогонени почти два милиона граждани на РБ !!
    Да, никой не ги гони, само дето не могат да изкарат пари тук за хляб на децата си, а някой и с месеци заплати не получават.
    Груби нарушения на Конституцията, безсъвестна съдебна независима система, некомпетентни финансови министри, които знаят единствено да вдигат данъците , да измислят нови и да заробват страната с заеми !!!
    Мнозина от коментиращите са го казали - като искат данъци а ла Виена, да осигурят условия за работа и доходи а ла Австрия!
    Разпродадоха България с разни корупционни сделки - сега дайте да дадете !!!
  • 28 Гост

    78 3 Отговор

    До коментар #23 от "ГОСТ":

    Точно в разпределението на заплатите на държавните чиновници е заровено кучето. Не може в продъление на 20 г. да не могат да ни извадят от последното място по жизнен стандарт, а да вземат заплати като европейски чиновници някой от тях дори поголеми. Кага ще им се потърси сметка. До кога така?

    Коментиран от #30

  • 29 Татяна

    81 1 Отговор
    Дали заплатите и пенсиите са адекватни на пазара? Искате хората да си продадат жилищата като не могат да си платят данъка?
  • 30 ГОСТ

    39 4 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    До кога ли, докато си мисли ме че някой нов ще е по добър от всички стари или трябва да си внесем политици от запад но не българи.
  • 31 ЧЕСТНО

    70 3 Отговор
    ОШУШКАХА БАНКИТЕ СЯ ИСКАТ ДА ОШУШКАТ ДО СТОТИНКА И НАРОДЕЦА. ТАА ПРОДАЖНА КЛИКА И ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩА И НЕМЕДЛЕННО ТРЯА ДА СА ИЗРИНЕ.
  • 32 Гост

    77 1 Отговор
    Горанов, за палат като твоя колко данък плащаш? Питам за един приятел с панелка в Мизерно предградие...
  • 33 Лимонад

    39 2 Отговор
    Истината е че се разпродаде всичко.. и тока и водата и общинските паркинги - всичко.... съответно общината няма пари да оправи всичко... за да увеличи приходите си - дава разрешения за строеж в междублоковите пространства, за да има повече имоти на територията си и да папка... но не прави инвестиции за увеличаване на приходите .... общински охраняеми паркинги биха решили много проблеми и с паркирането и с изчистването на колите от улиците и със спокойствието на хората. Ще създадат заетост и ще заместят презастрояването. Естествено важна е локацията на паркингите... но 1 разходка в района лесно показва къде такъв е нужен ...

    Коментиран от #100

  • 34 гост

    15 44 Отговор

    До коментар #8 от "Швейц":

    А ти лъжеш хората два пъти повече , щото не става въпрос за данък смет , а за данък сгради , който не само не си плащал ти в Швейцария , а даже не си и виждал колко е . Това че в България е 5-6 пъти по-малък от такса смет само показва за какво става въпрос , а на запад стига до 30% от цената на имота за затворените квартали с охрана и поддръжка и няма нищо общо с данък смет ! И това е една от причините на запад 60-70 % от хората да живеят под наем и то с техните заплати , а тука 90% да са "собственици" дето не могат си плати даже данъка на имота . А че данъка ще се вдига и то с пъти , ще стане който и да е на власт , който го отрича просто лъже !! Това вече гърците го преживяха преди 5-6 години , като им вдигнаха данъка два пъти , не само че половината си продадоха имотите , ами ги продадоха на половин цена !!

    Коментиран от #88

  • 35 Емил Йоргов

    69 3 Отговор
    Защо не помислите за заплатите и пенсийте има ли пенсия от 100 евро в Европа та сте тръгнали да вдигате данъците на имотити и колите,Засрамете се
  • 36 ГОСТ

    45 4 Отговор
    Понеже се правим на по големи европейци от европейците облагаме ниските доходи и високите с един данък. Едно е да обложиш 100 лев. с 10% а друго 1000 лев. например.
  • 37 Браво

    48 2 Отговор
    Санирането на панелките,кой ще плаща?
    Много ясно,че ще е от данъци.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Расулюлах

    50 3 Отговор
    Няма как да имаме виенска инфраструктура с пернишки данъци
    Може като не крадете и като 1 сфетофар на село не струва 60 000лв
  • 40 vasik atanasova

    48 4 Отговор
    това правителство ни разсипа
  • 41 Борис

    46 3 Отговор
    Като казвам че герб са най наглото и безкруполно правителство до сега не ми вярвате.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Тях червеното знаме роди ги

    56 1 Отговор
    Някой,случайно да знае.....мирния преход от 1989г.кога ще приключи?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 КАК ДА СТАНЕМ БОГАТИ ?

    35 11 Отговор
    КАТО СТАНЕМ ЧАСТ ОТ РУСИЯ И ЩЕ БЪДЕМ ДЪРЖАВА ОТ КАЛИНИНГРАД ДО КУРИЛИТЕ. МОЩТНА И АВТОРИТЕТНА СТРАНА С КОЯТО НИКОЙ НЕ ЩЕ СЕ Е.АВА. НО БОЙКОВИСТИТЕ, ПЕЕВСКИ И ДОМУЗЧИЕВ ИСКАТ ЛИ ?
  • 46 С КАКВО Е ПО-РОЗЛИЧНО ТВОЕТО ДЕРЕДЖЕ

    43 2 Отговор

    До коментар #19 от "Цифеi":

    КАТО СИ ГЛАСУВАЛ ЗА ДРУГИ? СЪЩОТО. ДА СЕ ХОКАМЕ ЕДИН ДРУГИ ТОВА НЕ ЩЕ ПОМОГНЕ. А ДА СЕ ОБЕДЕНИМ КАТО ЕДИН НАРОД И ЕДИН НАРОДЕН ИНТЕРЕС. МОЖЕМ ЛИ ГО СТОРИ? АКО НЕ - ОТИВАМЕ ПО ДЯВОЛИТЕ.

    Коментиран от #74

  • 47 чси

    40 2 Отговор
    София не е България,някъде хората работят за 500-600 лв
  • 48 Гост

    29 1 Отговор
    Ще наваксваме ДДС - то ли?
  • 49 Абе, гответе се за бунтове ,и този път сериозни

    34 6 Отговор
    Лека полека ни бутат към Германският модел,но не ни бутат към германското възнаграждение.Ако имате и най-малка представа как са устроени там нещата ,от към жилищна политика ,поддръжка и данъци,ще заревете на три гласа,особено тези с повече имоти.Голяма част от немското население живее по квартири цял живот,или като се пенсионира продава имота ,щото не може да го поддържа и с големите си пенсии.Имахме една останала радост от соца -големите ни собствени жилища ,като гледам и с нея може да се приключи.
  • 50 чавдар

    44 4 Отговор
    страшни изроди са това ,дигайте данъците да има за крадене
  • 51 христов

    35 2 Отговор
    Това е най-лесният начин!Защо не си размърдате малко мозъците господа финансисти???
  • 52 Коко

    43 1 Отговор
    Г-н миниСтер, желая ви от сърце електората ви от мургавелци и мъртви души да ви плащат новите проектоданъци!
    Така ще разберете колко време е необходимо да построите инфраструктура като виенската, но само на теория. Нещо което не се съмнявам че умеете!
  • 53 ZZZZZ

    61 2 Отговор
    Виенска инфраструктура може да се постигне и с китайски екзекуции на корумпирани политици ( а такива са всички за които се сещам без изключение) .
  • 54 електорална 1

    26 5 Отговор

    До коментар #19 от "Цифеi":

    Доуточнявам за онези 20% като теб, дето все не сте разбрали. Аз също никога не съм гласувал за гербаджиите. Няма и да гласувам както аз, така и повечето познати. Но е имало случаи да не гласувам или съм гласувал за някои, които не са минавали бариерата. Това е все едно, че съм гласувал за гербаджиите. Пак доуточнявам - не съм комунист и никога няма да бъда. И ето как политическата класа не ни остави избор за такива като нас. Нарочно ни оставиха да се лутаме и ние не се осъзнаваме като гражданско общество, че правят на будали. Аз не мога да бъда лидер на тези лутащи се хора, но те не позволяват и на никой друг да ги обедини. Защото за тях ще стане страшно. И не се успокоявай, че си от онези 20%. Той Иво Христов не е прав. Повече от 80% са дебилите...
  • 55 Пенсионер

    37 1 Отговор
    Тия горе малоумни ли са да ни сравняват с Австрия. Тук само се цели да се унищожат българите а защитават ромите, те са техни избиратели и това им трябва. Вече трябва да преименува страната но в Цигания. Не разбрахте ли ,че бюджета се формира само от данъци. Изгониха умните и оставиха болните и циганите.
  • 56 Сега накъде

    30 2 Отговор
    Данъчните оценки са в пъти по големи от пазарните цени на имотите.
    Във Варна поне е така от 2009г.Това си беше увеличение на данъците чрез двойно/тройно вдигане на оценките.
    Сега искат да увеличат отново данъците.
    Искахте ги тия управници и си ги получихте.
    Въпроса е къде да бягаме:
    При Макрон и африканците?????
    или
    При Меркел и арабите?????
  • 57 Вава

    31 1 Отговор
    На обезлюдяваши малки общини на които са необходими само попа кмета и пъдаря вече,г,н министъра поддържа администрация която няма никаква заетост,но наближават избори!!!с кои пари,с нашите разбира се.
  • 58 Гого.го

    31 0 Отговор
    Каде са парите пълна ревизия на държавата .
  • 59 аз ас

    33 2 Отговор
    Точно за такива самозабравили се отрепки и некадърници , само народен съд .
  • 60 Стършел

    40 2 Отговор
    Гораноооов! Господ да те вдигне при себе си Жив го ядете този народ.Гейберасти канибали сте вие. Няма ли да сторите едно добро на този народ.Чудовища сте вие. Хищни чудовища..
  • 61 Поуки

    27 1 Отговор
    ...един цар наредил да се увеличат данъците на народа.Хората смирено плащали новите данъци.Царя пак наредил ,да се вдигнат още данъците.Казал си...щом плащат тези ,ще плащат и новите...След поредното вдигане на данъците ,хората спрели да плащат всякакви данъци.Тогава царя наредил,..да се намалят всички данъци...
  • 62 Гост

    35 1 Отговор
    Безкруполни, нагли, безочливи свине. Мръсни и долни крадци. Как не ви е срам? За 27 години оглозгахте, разпродадохте и ограбихте тази държава. Няма народ, няма национални интереси за вас- продажници. Виновните сме ние, ние сме робски народ, с робско мислене и поведение. Такъв народ го очаква робска участ! Ако не се събудим сега, след няколко години ще е твърде късно.
  • 63 Хан Крум..... до кокал

    29 2 Отговор
    БЕЛЕНЕ във всеки окръжен град.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Morgoth

    28 1 Отговор
    Владко, ти защо не вземеш да вдигнеш данъците? Например ДОД или ДДС? Защото народа ще те изхвърли като мръсно коте, нали? Е, по същата причина общините не смеят да пипат данъците върху жилищата.
    Във Виена данъците не изскачат от виенските жилища, а от виенските заплати. Как виждаш с пернишка заплата да се плащат големи налози за жилищата?
    Когато вдигнете стандарта в страната и когато всички можем да си позволим храната, парното и лекарствата, когато на всички започнат да ни остават пари за нови коли и за екскурзии в чужбина, тогава може да увеличавате данъците.
  • 66 ffsd

    33 0 Отговор
    Какви данъци БЕ . Улиците ни в дупки , като след война , сами си пазим домовете ! Или на теб ти трябва как да си задържиш поста на "министърче" А ?
  • 67 Morgoth

    23 5 Отговор

    До коментар #11 от "ХМА":

    Това не е вярно, стига сте повтаряли мантрата на БСП! Плоският данък взема 50 лева от 500 на бедния и 500 от 5000 на средната класа. На богатия плоския данък не взема почти нищо, защото на богатия парите са във фирмите му, а те не подлежат на облагане с този данък.
    Замяната на плоския данък с постъпков би изглеждало така - на бедния ще вземат 50 от 500, на средната класа 1000 от 5000, а богатия пак нищо няма да плати.
    Четете малко преди да говорите, данъчната ни система е добра, просто парите от нея потъват в джобовете на политици и мафиоти. Хайде сега всички данъчно неграмотни многознайковци да ми сложите по един минус. И между другото, ако отворите с друг браузер можете и по още един да сложите.
  • 68 Аз съм Българче

    25 2 Отговор
    А защо вие не си намалите заплатите и субсидиите , европеизирате заплатите на "смъртните " , пък тогава да говорим за увеличаване на данъците. Продажници.
  • 69 Пешо

    24 1 Отговор
    Пълен смешник . Малко ли крадеш та още искаш. Пернишките данъци като пернишките заплати
  • 70 бесен

    23 2 Отговор
    ТОЯ Е МОЗЪЧНО БОЛЕН. МНОГО МУ ЛИПСВА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА. БОГ ДА МУ ПРОСТИ ПОДОБАВАЩО СЪОБРАЗНО ДЕЙСВИЯТА МУ СРЕЩУ НАРОДА!!!!!!
  • 71 Morgoth

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "ГОСТ":

    Според НСИ най-ниската средна работна заплата е във Видин и тя е 701 лева. Това предполагам е бруто, което значи след 90 лева осигуровки и 60 лева плосък данък дава нето 550 лева.
    Ако някой дойде и търси работници за 700 лева просто му се посочва среден пръст и той започва да си ги търси за 800 - на това му се казва пазарна икономика.
  • 72 СтарТИРаджия

    19 1 Отговор
    Аз пък не виждам толкова голяма разлика в местните данъци! Актуален пример: седлови влекач Е5, данък в България 800 лв., същия в Германия 550 евр. Нещо за стандарта на живот не ми се връзва очебийна разлика?! Мисля, че се нуждаем от актуализации на заплатите стремглаво надолу в държавните органи, болници и общини работещи на милионна загуба! Къде го дават това 10-15 хил. лв. бюджетни заплати без абсолютно никакво покритие и възвръщаемост относно качеството на живота! При положение, че 2500 лв. са достатъчни за издръжката на 4-ри членно семейство според НСИ, значи, който и да е държавен службар на 3 к заплата трябва да скача до тавана в момента! Ако иска повече - да върви да си ги заработи, да види "кон боб яде ли"! 3 бона максимална заплата и индексация според инфлацията, ако я има. Какви са тези пет минимални, шест средни, "нови формули за изчисляване"... Като шефката на КФН! 13,5 к заплата!!! Някой да ни представи кой капацитет и как я изведе тази формула?! Бойче, Бойчеее, а обеща всички да се равняват максимум по теб! Помниш ли???
  • 73 Начини за подобрение

    22 3 Отговор
    ето два начина за подобряване на инфраструктурата:
    1. Намалява се количеството на чиновниците: депутати - 101, в София 25 съветници (вместо 69), Полицаи от 45000 на 25000, там където има 3 чиновници се учолняват 2, т.к. работоата е колкото за един. Така годишно ще се спестяват между 6 и 10 милиарда.
    2. Жесток контрол на построеното с държавни пари. Може да се поканят контрольори от Германия или Холандия - още 5 до 10 милиарда годишно.
    Много ползи - по-малко бюрокрация, повече пари.
    Защо не започнете от тези неща. Никога не е правена оценка на ефективността на администрацията в България, а тя е страшно нефективна, т.к. сте я наводнили с калинки.
    Интересно защо БСП, ДПС не дискутират този въпрос. С какво ги привлича тази система на грабене :)

    Коментиран от #87

  • 74 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #46 от "С КАКВО Е ПО-РОЗЛИЧНО ТВОЕТО ДЕРЕДЖЕ":

    Много си прав но това с обединението е мисия почти невъзможна за българския народ.Затова ни мачка кой откъдето ни хване.С идването на власт на герб всички новоназначени лица на ръководни длъжности имат една единствена цел.А тя е да настроят всичките им потчинени един срещу друг,за което и не полагат големи усилия предвид манталитета на българина.
  • 75 Старият рокер

    20 1 Отговор
    Гърлата, които лапат, са 850000!! Познайте , как ще прехранваме тези Чиновници, когато и малкото евросупсидии свършат!?
  • 76 Гого

    20 1 Отговор
    С тези Африкански заплати няма как да стане Горанов как ще ги стигнем Албанците?
  • 77 Мммда

    16 2 Отговор
    Малко хора са избягали от България.
  • 78 Мммда

    17 1 Отговор
    Ако ги няма многобройните чиновници се губят гласоподавателите които ще изберат отново своите покровители.
  • 79 Гражданин

    18 0 Отговор
    Давам пример на Горанчов. Населено място(без да го споменавам защото в БГ 95% са вече така) в което населението преди 89г. беше 4600 души и 4-ма служителя в кметството.След 29годишна демокрация 1700 души население и 42-ма служителя. Ако може някой добър икономист да пресметне - китайчета ли да си вкараме да ни плащат данъците или да ги завишат още данъците и да закрият населеното място, защото като гледам тук останаха само болни, бедни и пенсионери. Цифрите са налице смятайте.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 нени

    21 0 Отговор
    На село имаме паянтива къща строена 1910г. От 1978г.никой не живее там,но си плащахме данъците.в последните 7 годинини откраднаха оградата,вратницата заедно с катинара и некролога на мама,тръбите за водата,кабелите за тока,покъщнината...........спомените.ходим само на гроба и,защото няма къде да влезем.сега там стоят само едни стени,за които плащам данък и такса смет и ме заплашва лихва,ако не платя.сега ще ми вдигнат данъка..,.да бяха ми опазили имота, в селото ома 2ма полицай с патрулка.събиращи само обяснения с/у жалбите на хората.и не съме само ние.а си плащаме данъците,да си взимат заплатите.
  • 82 Disela

    12 1 Отговор
    Гласувайте пак за тия бе.Малоумен народ.
  • 83 Policaq

    15 1 Отговор
    Преврат

    Коментиран от #85

  • 84 Policaq

    7 1 Отговор
    Той Резняка ще ни оправи
  • 85 Policaq

    16 1 Отговор

    До коментар #83 от "Policaq":

    Робството не е свършило.
  • 86 Гостенин

    9 1 Отговор
    Гинкее
  • 87 Morgoth

    13 1 Отговор

    До коментар #73 от "Начини за подобрение":

    За да намалиш чиновниците работата им трябва преди това да се автоматизира. В момента хора се занимават с безумни дейности и допускат много грешки, които компютрите не биха направили. Но автоматизацияте ще остави по-малко място за далавери, затова не се случва. Не се случва и заради чиста, безкористна некадърност. Та, затова чиновниците няма да намалеят скоро.

    Полицаите за да намалеят ще трябва първо да бъдат пратени по селата и да разчистят битовата престъпност. След това, когато дори и циганите се убедят, че ако не правят золуми ще живеят по-добре (справка село Буковлък, къде повечето са цигани и не се краде) ще може реда да се поддържа с много по-малък състав. Това също не се прави поради политически интереси и некадърност.

    Коментиран от #107

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 простак неграмотен

    14 0 Отговор
    Има една приказка - ковчег джоб няма ! Та....дано се сети този , за когото я споменавам?
  • 90 Патриот

    15 1 Отговор
    А защо ГЕРБ не взима по-малко пари от общините. Взимат им парите от данъци и им прехвърлят дългове за да може да лапа Тиквата.
  • 91 някой от народа

    19 1 Отговор
    А тоз и другите му колеги в парламента,защо не си намалят заплатите на 600 лева,вместо да се чудят кое да вдигат?
  • 92 гост

    0 11 Отговор

    До коментар #88 от "От мен до простака "гост" #34....":

    Полека да не получиш някой фатален аневризъм , че после язък за "имота" ! А дали ще бесиш някой също не влиза в "правомощията" ти ! Като искаш да живееш в "столицата" , бъди добър да покажеш нужните възможности , ако не в Горно Нанадолнище и палат да имаш , данъците и сгради и смет са смешни , избора си е твой !
  • 93 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #88 от "От мен до простака "гост" #34....":

    Поправка , не да живееш , а да притежаваш "недвижим имот" , има голяма разлика между двете ! А си живей дето искаш , стига да те търпят , никой не е казал , че само в собствен имот се живее , хаха !
  • 94 Баба Гуца

    21 1 Отговор
    Преди да даваш пример, първо се огледай за голата истина. А тя е,че в България няма как да се получат нещата, като в Западна Европа. Ние нямаме техния стандарт, техните заплати и най-важното техните управници. Ако се размените с тях за поне пет години, ние ще опознаем що е рай, а те какво е ад...Ще започнат да емигрират в България,а не ние на запад. Така,че господин Влади Горанов, хайде първо ни вдигнете пенсиите, заплатите, стандарта,а после вдигай данъците.Огледай се и виж мизерията в която живеем и си задай въпроса откъде този окаян народ да извади пари за насъщния че да има и за данъци
    Дано имаш съвест.....
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Т.о.я.

    13 1 Отговор
    За твоя палат колко данък плати и откъде акъв палат с министерска заплата.
  • 97 mek'f

    8 1 Отговор
    Декларирайте вашите първо!!! И като ги обложите ще се оправим!!!
  • 98 Bay ganyo

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Джвръъъъц":

    То в нашия па.....нт 99 % са създадени скъсани кондоми защо просто не се гръмнат
  • 99 гост

    6 1 Отговор
    умнико...на моя апартамент данъчната оценка е по-висока от пазарната
  • 100 Валя

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Лимонад":

    Някой можЕли да обесни каде отиват парите от сините зони, и и за какво се използват.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Ник

    13 1 Отговор

    До коментар #101 от "Бай Ой":

    А длъжен ли съм да издържам чиновниците?
    - Каква полза имат другите градове от София? - Я ми обясни защо ни е нужна+ - Имаме армия? - Полиция? - Здравеопазване?- Икономика?
    - Хайде обясни ми защо сте ми нужни?
    За к`ъв чеп са нужни София на Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Търново?
    - Полицията и Болниците са общински! - Не висят на държавният бюджет а на общинският! - За к`ъв чеп си ми бе кестен?
    С моите пари да си правите метро, да си правите околовръстни?
    - За какво ми е министъра на Туризма, Енергетиката, Здравеопазването и ония тъпанар Борисов? - Нямаме нужда да издържаме държавният апарат и 500 хил. шопи. - Оправяйте се със собствените си пари!
    - Ние не искаме да Ви издържаме!

    Коментиран от #110

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 симо

    6 1 Отговор
    Що не решим да не плащаме изобщо данъци,кво ли ще стане?
  • 107 явно не знаеш

    5 0 Отговор

    До коментар #87 от "Morgoth":

    Автоматизацията е хубаво нещо, но мегдан за подобрение има и сега - просто тук чиновниците се мотат доста повече от други места. Така че и сега може да бъдат намалени. А за полицаите е смешно това, което говориш. Проблемът на МВР не е, че не може и не стигат хора, а че не искат. Защо да си създават главоболия, след като им разрешават да дремят по коли, офиси и кафенета. Една голяма част са калинки, които просто нищо немогат, но си има чичо в йеарахията и търкат едно бюрце за пенсия. Така че тези почиствания на системата може да се направят веднага и в рамките на 2-3 месеца да се махне баластта.

    Коментиран от #111

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 BG citizen

    0 1 Отговор
    Съединител - Амбреаж
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "явно не знаеш":

    Съгласявам се за чиновниците - не съм в тази сфера и наистина не знам. За МВР нямаме противоречия, аз само казвам какво трябва да се направи.
  • 112 КСВ

    5 0 Отговор
    Подготвително за нови данъци сега данък сгради, такса смет, утре данък стари коли, после нещо друго - народа да плаща те да раздават. Има спрете се, не си увеличавайте заплатите на вас и на депутатите, не раздавайте по 100 милиона без да има защо, не стройте пътища там където няма ни село ни хора.
  • 113 ГГССТТ

    0 0 Отговор
    интересно -вдигнаха глобите за нарушения по ЗДП - нищо не се подобри.

    И данъците да вдигнат инфраструктурата няма да се подобри

    Защото ей такива дебили като този горе крадат и с г.за си
  • 114 Грую

    0 0 Отговор
    Горанов, първо твоите колеги в Парламента да вземат да поправят ретроградния Закон за местните данъци и такси и в частност Приложение 2 и малоумната декларация по чл.14 от същия закон към него, защото в тази декларация първо са заложени страхотни разминавания и дори вече пълни глупости, като например разликата на данъчните оценки в нежилищни имоти декларирани като производствени обекти и такива като други е в пъти и в още пъти пък с такива, декларирани като търговски. Това е безумие защото няма заложена методика, по която да се определи как да се определи видът на използване на имота. Другото, което макар и да няма голямо значение е декларирането на наличието на телефон и забележете "луксозна дограма" . Ами то вече кой има стационарен телефон и откога дървената дограма е далеч по-скъпа от ПВЦ профилите и стъклопакетите, които се монтират на сградите. Освен това хайде преди да повдигате данъците да изкарате една статистика колко събрахте от досегашните и какво сте сторили на тези, които не си плащат защото несъбираемостта според мен е забележителна и с поредното вдигане на данъците пак ще накажете изрядните т.е. тези, които си плащат, а неплащащите ще продължат да не си плащат. Единственият коз на хората срещу ниските доходи е това, че имат собствени жилища и макар скромни те им помагат да оцеляват при мизерните заплати, които се плащат в държавата и това да ги облагате по този хъшлашки начин е кожодерство и подигравка с платците на тези данъци!
  • 115 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Споко, народе! Нали прочетохте за обявата на Руското правителство: Русия заменя 100 крилати ракети с ядрени бойни глави за двама български политици със същата разрушителна сила !!
    Въпросът е кого да им харижем ???
  • 116 Коко

    0 0 Отговор
    Уважаеми гОранов, вие спомняте ли си как миниСтер пАвлова, онази гуца ни разправяше приказките за свинетките, колко пари трябвало за пътищата? Е, за годините с винетни такси + данък мпс отделно какво се случи? Да, сега тя не отговаря за това-лапка от ЕС-а. Виенска инфраструктура не се прави по модела: всички роднини в управлението....Не се прави и за 50-60 години от крадците на нашите родители, дядовци и прадядовци. Вие миниСтре сте поредния папагал, повтарящ безумните приказки на цВ и тИквата, я си оправете сметките в ДДС-то откраднато, ктБ, пенсионните фондове, нап и здравната дупка.... Голям менинджер си няма що, готовите пари не можеш да опазиш, ама всички сте такива: от тъпите кметчета до мниСтерките. То на тея събрания цВетанката мозъка ви промива бре? Като нек'ва секта сте станали: как беше
  • 117 Оооле

    1 0 Отговор
    Неадекватни,боклуци долни.