25 Април, 2018 16:39, обновена 25 Април, 2018 23:10 10 446 2

Студенти живеят на необичайно място

  • студент-
  • наем-
  • жилище-
  • старчески дом-
  • холандия

Населението на холандския град Девентер е 100 000 жители. От тях 26 000 са студенти. Голяма част от последните са реални наематели. Наемните нива обаче са твърде високи. Това е накарало управата на един от старческите домове в холандския град да прибягнат до нестандартен експеримент – дават някои от стаите на студенти, съобщава Deutsche Welle. В него живеят 160 пенсионери на възраст между 70 и 104 г. и 6 студенти – по всеки на етаж.

Стаите, в които живеят студентите, са мебелирани и най-важното ... безплатни. Адаптацията на младите започва още през първия ден на техния престой. Те бързо научават какво е прието и какво не в дома. „Зад всяка от тези 160 врати има различна история, различни интереси, знания, възможности. Трябва да се разделим с това черно-бяло мислене, че възрастните хора са бреме и че всичко е много скъпо”, казва студентът Юрин Ментинк, който живее от година в старческия дом.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба ти

    3 0 Отговор
    Така и не разбрах - живеейки безплатно в старческия дом, длъжни ли са да имат някакви задължения към него или обитателите му?

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баба ти":

    Не се ли разбира от снимката ? Младото момиче сервира на възрастните, това се вижда !