Last news in Fakti

26 Април, 2018 15:44 906 0

Холандският премиер остава след вот на недоверие

  • холандия-
  • пермиер-
  • марк рюте

Марк Рюте се замеси в скандал след обмяна на данъци

Холаднският премиер Марк Рюте спечели вот на недоверие, съобщи ДПА.

Рюте предизвика недоволство след внасянето на реформа за отмяна на данъка върху корпоративната печалба. Депутати внесоха искане за вота, след като обвиниха Рюте, че е укрил информация за реформата.

Вотът на недоверие бе подкрепен от 67 депутати, а срещу него гласуваха 76. Самият Рюте призна, че е допуснал грешка, като е заявил, че не помни да има бележки по въпроса по време на коалиционните преговори.

Премахването на данъка целеше да привлече компанията Юниливър да основе офис в Холандия. То трябваше да доведе до повече чуждестранни инвестиции в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: