27 Април, 2018 09:37 2 224 2

Привличат купувачи с 30% отстъпка

  • лазурен бряг-
  • сан тропе-
  • цени-
  • имоти
Привличат купувачи с 30% отстъпка - 1
Снимка: Shutterstock

Сред купувачите на недвижими имоти на Лазурния бряг са предимно млади хора с добри доходи. Днес там да се купи имот е изгодно, коментират анализатори. Причините са, че предлагането е високо, а собствениците са склонни на отстъпки между 10% и 30% от обявената офертна цена.

Преобладаващата част от купувачите се интересуват от новопостроени имоти. Най-активен остава пазарът в Сан Тропе. Там инвеститорите се интересуват или от големи парцели земя, или от имоти разположени в близост до най-развитите райони на града.

Цената на квадратен метър жилищна площ в Сан Тропе са едни от най-високите в света – до 80 000 EUR. Ценово достъпни са Валбон и Сен Пол дьо Ванс. Там цените се движат между 10 000 и 15 000 EUR/кв.м.

Като цяло пазарът на недвижими имоти на Лазурния бряг днес е стабилен. Предлагането е високо, но интензивността на търсене също не е ниска, най-вече благодарение интереса на инвеститорите да вложат богатството си в актив в евро. Регионът предлага и начин на живот, за който мнозина мечтаят. Налице е развита инфраструктура, добър климат, отлична природа и редица събития в течение на цялата година.

Близо половината от сделките са в ценовия диапазон между 2 и 5 млн. EUR. Реализират се основно от французи. Руснаците и инвеститорите от Източна Европа са все по-активни, но вече предпочитат по-евтини имоти. Днес основните чуждестранни купувачи са от Близкия Изток, Великобритания, Белгия и гражданите на скандинавските държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мето

    2 0 Отговор
    Егасимуси...
  • 2 Антон 1

    1 1 Отговор
    Пълни глупости !
    80 000 евро / кв.м. !!
    Бях там преди година . Погледнах и обяви за имоти , както в Сен Тропе , така и в Ница , Кан и Монако !
    Най -високи бяха в Монако , 45 000 лв.кв.м. ,ама нещо не точно така !
    Сен Тропе е абсолютно прехвалена работа . То там в самото село няма кой знае какви възможности . Мястото не е много . Не си представяте 100 кв .м. Апартамент за 8 милиона нали ?
    Беше в началото на сезона и инфраструктура не поемаше трафика от Кан и Ница . Покрай пътя не беше много подържано и плажа 80% каманак !
    Абсолютно прехвалена работа !
    Питам аз , освен с филмите с Луи дю Финес с какво друго е известен Сен Тропе , а те ми отговарят / Ами тука имат къщи много богати хора ! И какво от това !
    Ние сме големи глупаци и от рая правим пустия !

    Къде си Рагин , г....ко ?