17 Май, 2018 10:51 1 236 0

НСНИ избира нов председател и управителен съвет

  • нсни-
  • председател-
  • управителен съвет-
  • избор

На 18 май предстои избор на нов председател и управителен съвет на Националното сдружение „Недвижими имоти” (НСНИ) – браншова организация, създадена преди 25 години. На него също така ще бъдат разгледани и някои основополагащи за професията „брокер” въпроси. Сред тях е въпросът за изготвянето на професионален правилник на бранша, професионален регистър и професионални карти за идентифициране на лицата, вписани в регистъра, както и каква е придобитата квалификация от посредниците на недвижими имоти.

„Основната задача на една браншова организация е да гради и развива стратегия, насочена към изграждането имиджа на професията и пазарното й дефиниране. Вярвам, че бъдещето на бизнеса е в развитието на MLS”, казва членът на УС на НСНИ Даниела Грозева. Тя е категорична, че браншът е подложен на сериозни критики. Липсата на обединяващи пазарни норми води до надделяване на лошите навици и до създаването на пазарен хаос.

За спомагане урегулирането на пазара е важно и клиентите да знаят някои основни неща. Така например, възлагането на посредническа или други консултантски услуги, свързани със сделки с недвижими имоти, трябва да се извършва с писмени договори и протоколи за проведени огледи. Предлагането на имоти за продажба или отдаване под наем трябва да става след като посредникът се е запознал с конкретния имот, посетил го е на място, направил е коректен снимков материал ,запознал се е други специфики и технически характеристики на предлаганите за продажба и отдаване под наем имоти. Предлагането на имота за продажба или отдаване под наем от страна на посредника трябва да става след като последният се е убедил чрез представяне на документи и извършване на необходимите проверки, че лицето, което му възлага посредническата услуга има това право като собственик или пълномощник. Рекламирането и маркетирането на даден имот от посредника трябва да се осъществява ако брокерът има подписан договор с продавача, респективно наемодателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА