Last news in Fakti

22 Май, 2018 11:47 1 413 1

Луксозните имоти на Острова поевтиняват

  • великобритания-
  • жилища-
  • лукс-
  • цени
Луксозните имоти на Острова поевтиняват - 1
Снимка: Shutterstock

С близо 1% са поевтинели луксозните имоти във Великобритания през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата, отчитат от консултантската компания Knight Frank.

Търсенето остава стабилно, но дефицитът продължава да нараства. Причината е, че на пазара на продажби се увеличава увереността и все повече собственици разглеждат възможността за продажба. Последното се засилва и от наскоро въведените данъчни промени по отношение на недвижимите имоти, включително изменение в условията по ипотечно кредитиране и надбавките за амортизация.

През март тази година се наблюдава ръст от 6% в предлаганите луксозни имоти за отдаване под наем в сравнение с март 2017 г. Разглеждайки предходния период - март 2016 г.-март 2017 г. Увеличението е било 51%. Причината за високия ръст на отдаване под наем на луксозни апартаменти тогава е била неопределеността на пазара на недвижими имоти предизвикана от Brexit.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    3 0 Отговор
    Закъсаха англичаните, ужас! Къщата вече не струва GBP 1.5 млн а 1.48 млн. Тежко им с тази криза...