Last news in Fakti

14 Юни, 2018 11:11 4 073 1

Два нови жилищни квартала във Франкфурт

  • германия-
  • жилища-
  • проекти-
  • строеж
Два нови жилищни квартала във Франкфурт - 1
Снимка: Shutterstock

Кметът на германския град Франкфурт Петер Фелдман одобри мащабен проект за израждането на два жилищни комплекса в близост до магистрала А5. Плановете са те да бъдат построени около високоскоростния път. Единият от тях е разчетен за до 30 000 души да живеят, а в другия – до 6000 души. Към 2030 г. Франкфурт ще има нужда от 184 000 жилищни единици, за да може да отговори на нарастващото търсене. Недостигът на жилища и къщи е проблем на редица големи градове във ФРГ. Причината е, че от 2008 г. насам се наблюдава рязко увеличаване на миграцията от селските райони към градовете, както и на чужденци към Германия.

Инвестицията на проекта е на стойност 350 млн. EUR. Именно финансовата част може да се окаже един от основните препъни камъни при реализирането му. Причината е, че общината не разполага с толкова много пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    6 1 Отговор
    Факултето 2 и Столипиново 1/ 2 да са им честити и да им се радват !