Last news in Fakti

20 Август, 2018 13:21 5 249 1

Все по-малко имоти се купуват с цел инвестиция в Испания

  • испания-
  • инвестиция-
  • покупка-
  • жилища
Все по-малко имоти се купуват с цел инвестиция в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

В резултат на промени на испанското законодателство, касаещо краткосрочното отдаване под наем на жилища и желанието на властите да бъде съкратен броят на курортните обекти, все по-малко испанци са на мнение, че покупката на имоти с цел отдаването им под наем на чужденци, е перспективен бизнес. Плюс това става все по-трудно да се изчисли доходността от подобно вложение.

По данни на El Pais, 28% от испанците са собственици на повече от едно жилище. А половината от въпросните втори имоти се отдават под наем. Истината е, че повечето испанци предпочитат дълготрайното отдаване под наем. 37% от недвижимостите се отдават под наем именно на този принцип. 17% се ориентират към туристическия сектор.

През текущата година 21% от купувачите възнамеряват да придобият имот именно с цел инвестиция, сочат данните на изследване проведено от Fotocasa. За сравнение, през 2017-а този процент е бил 34%. Седем от десет души са заявили, че ще купуват жилище с цел собствено ползване. Разглеждайки данните по региони, то този процент бележи ръст от 2% във Валенсия и Каталуния и спад от 2% в Андалусия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    3 1 Отговор
    Ще спадат, нормално. Нали новият "път на коприната" от там тръгна. Кой да инвестира в маймунски град, ще отиде в Африка...