Last news in Fakti

10 Август, 2018 13:37 2 336 3

Продават църква за 190 000 EUR

  • църква-
  • франция-
  • продажба

Търговията с ... църкви е доста нестандартен бизнес, но в някои европейски държави върви много добре. Като пример може да послужи Франция. Там ежегодно се продават около 20-тина. 90-95% от тях се купуват от католици.

Поредната църква обявена за продажба е тази в град Лонги. Цената, която се иска за божия имот, е 190 000 EUR. Въпросната църква не се използва за молитви от няколко години и това е сред причините Епархията в Нанси да реши да се раздели с имота.

Сградата е построена преди Първата световна война в периода 1911-1913 гг. „Много ни е трудно да се разделим с религиозните си имоти, но всичко опира до пари. Необходими са ни все повече средства за поддръжка, като тук влизат реставрация и ремонт. Да не говорим за режийните разходи. Годишно за ток на една църква отиват между 20 000 и 30 000 EUR”, казват представители на Епархията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МУТРА

    1 4 Отговор
    това какъв бардак може да стане от него не е истина
  • 2 куку руку ку

    1 1 Отговор
    Продават се, мамо, белите манастири,белите манастири, мила мамо, с черните калугерки...
  • 3 Шалом

    3 2 Отговор
    За синагоги и джамии,пари има-нали.....????
    И тава ако не е конспирация срещу християнството.....????