4 Септември, 2018 11:12 4 755 8

И Грузия с ограничения при покупка на имоти от чужденци

  • грузия-
  • гражданство-
  • инвестиции
И Грузия с ограничения при покупка на имоти от чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

Минимум 100 000 USD в недвижим имот ще трябва да вложи чужденец в Грузия, ако иска да получи местно гражданство. Досега сумата беше 35 000 USD. Дори чужденец да купи имот на стойност 100 000 USD, то той ще получи гражданство само за период от пет години. А ако иска да е за по-дълго време, лицето трябва да продължи да инвестира в Грузия.

От началото на действие на програмата до момента от нея са се възползвали 1552 чужденци, които са инвестирали в пазара на недвижими имоти в Грузия. През 2016 г. техният брой е бил 328, но през миналата година е четири пъти по-висок – 1173 заявления за грузинско гражданство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРЪЧА

    12 2 Отговор
    ГОЛЯМ ЗОР ДА ЖИВЕЕШ ПРИ ДЖУНГАЛИТЕ

    Коментиран от #2, #5

  • 2 onq s konq

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПРЪЧА":

    Нещата съвсем не са толкова елементарни-ПРОСТО РУСИЯ ИЗКУПУВА ДЪРЖАВАТА и Грузинците са сериозно разтревожени.И както руският депутат Толстой дебелашки се изцепи за България с думите"Изкупихме ви половината Черноморие,ще купим и другата половина",същото важи и за Грузия,и за ред други държави.Всъщост действието е известно като "Държавна политико-икономическа експанзия,ползваща като оръжие ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР ЧРЕЗ ЗАСЕЛВАНЕ.А когато заселването достигне критична точка,се получава "Крим".
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "ПРЪЧА":

    То ти си си го лапнал вече сам , като гледам , затова можеш да пишеш само с главни букви , ама вземи и го захапи , че да ни отървеш от такъв като тебе русконадупен !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГОСТ

    6 2 Отговор
    За руснаците не знам и не ме интересува,НО в България се изкупи почти южната част от подставени лица на Турция и икономически ни превземат ама всички спят непробуден сън. И при нас ТУРЦИЯ ИЗКУПУВА БЪЛГАРИЯ, А ПЪК НАХАЛНИЯ НИ ЦАР ДЕТО ОБЕЩА ЧЕ НЕ СЕ ВРЪЩА ЗА ИМОТИ А ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗА 800 ДНИ- СЕГА ЩЕ НИСЪДИ И ИСКА МНОГО ИМОТИ.нЕ МУ СТИГНА,ЧЕ ИЗСЕЧЕ МНОГО ГОРА И НАПРАВИ С ИЗНОС НА ДЪРВЕН М-Л МНОГО ПАРИ АМА ИСКА, ИСКА И ПАК ИСКА.нЕ ЗНАМ С КАКВО СЕСТРА МУ МАРИЯ-ЛУИЗА Е ЗАСЛУЖИЛА ДА СЕ КРЪСТИ УЛИЦА НА НЕЯ. Нахални и т.н.
  • 7 полуразпад

    2 0 Отговор
    А в Разградена България кога?
  • 8 Хари Мръсника

    4 0 Отговор
    Всъщност от статията става ясно, че можеш да купиш имот и за 20000 долара и не печелиш местно гражданство.Голям праз!Отиваш, купуваш, пребиваваш!Ако купиш имот във Виена, да не би да ставаш австрийски гражданин?