Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 16:27 4 138 4

Наемите при съседите растат

  • гърция-
  • жилища-
  • наем-
  • airbnb

Положението на тези, които са решили да живеят под наем в Гърция, става все по-сложно. В рамките на изминалите 12 месеца наемните нива са се повишили с 8.4%. Това е значителен ръст, особено ако се отчете фактът, че заплатите са останали без промяна, а пенсиите се планира отново да бъдат намалени. Основната причина за поскъпването е краткосроното отдаване под наем чрез платформи като Airbnb. Търсенето от страна на клиенти, желаещи дългосрочен наем постоянно расте, но намирането става все по-трудно. Причината е, че собствениците предпочитат кракосрочното отдаване под наем, тъй като това им осигурява по-висок доход.

Особено сериозен е проблемът в Атина. Заради високия туристически поток там наемите са се еувеличили с 14% за година. В центъра на гръцката столицата ситуацията на практика не подлежи на контрол. В районите Exarchia и Koukaki наемите са се повишили съответно с 34% и 35%, а в Kolonaki и Neapolis – с 23% и 20% в сравнение с есента на миналата година.

В Солун, вторият по големина гръцки град след Атина, ситуацията в голяма степен е подобна на тази в столицата. Поскъпването за изминалите 12 месеца е 14.4%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вдигай вдигай

    5 4 Отговор
    Ами да ги вдигаме и ние.Какво чакаме.
  • 2 2019г.

    5 0 Отговор
    От следващата година и в София наемите ще са над 600лв за едностаен,както е тръгнало
  • 3 Bossman

    1 0 Отговор
    Скоро и у нас ще е така
  • 4 Газар

    0 1 Отговор
    То не само наемите, а и заплатите растат при тях