Last news in Fakti

6 Март, 2012 17:03 2 799 4

Инвеститорите отказват да понижат цените

  • ново строителство-
  • криза-
  • жилища-
  • испания

Почти 17 000 новопостроени жилища в Малага стоят празни. Причината е ниското качество на строителството и лошото разположение на имотите. Инвеститорите обаче отказват да намалят цените и предпочитат да търсят ново предназначение на апартаментите. Най-реалистичните варианти да се вдъхне живот на тези имоти е или да се отдадат под наем, или да се превърнат в домове за стари хора. Не всички предприемачи приветстват тези идеи. „Аз не виждам как тези некачествени имоти ще привлекат наематели или пък възрастни хора, които се нуждаят от грижи” казва Хосе Прадо, президент на Асоциацията на строителите в Коста дел Сол. Според него, най-добрият вариант е предприемачите да смъкнат цените.

На подобно мнение са и представители на държавната власт, които отчитат факта, че към началото на 2012 г. броят на непродадените нови апартаменти в Испания е близо 800 000. Значителна част от тези имоти се намират в Каталуня, Валенсия, Мурсия, Андалусия и на Балеарските острови. Пренасищането на пазара, недостигът на заемен капитал и нивото на безработица непременно ще доведат до спад на цените на новите жилища, коментират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лозенец

    4 0 Отговор
    Сега шЪ дойди "Бабъла" да ни обясни,че това не е така...
  • 2 Neosvedomen

    3 3 Отговор
    Правилно и аз не бих ги намалил.
  • 3 д-р МММ

    3 0 Отговор
    Добре чакат. Следващата "оферта" ще е -20% надолу.
  • 4 bubblehead

    0 2 Отговор
    не не напротив точно така е .... продавачите по света отказват да свалят гащите преди купувачите да са им казали още "здрасти" само на наши морони Бойко ще им е виновен след 2-3 години когато се избистри тая мътна вода...