21 Ноември, 2018 20:47 6 395 1

Най-големият мебелен магазин ще е 65 000 кв.м.

  • ikea-
  • магазин-
  • филипини

Той ще се намира във Филипините

Най-големият мебелен магазин ще е 65 000 кв.м. - 1
Снимка: Shutterstock

Магазинът за мебели ще бъде открит през 2020 г. във Филипините и ще е от веригата IKEA. Търговският обект ще бъде разположен в Маll оf Аѕіа в Манила. Големината му е 65 000 кв.м, което се равнява на 150 баскетболни игрища. За сравнение, обектите на веригата са средно по 35 000 кв.м.

Първоначалната инвестиция е на стойност 133 млн. USD. Те ще се вложат в строителство, складиране и наемане на персонал. Планира се в магазина да се предлагат 9000 продукта и да обслужва 5 милиона домакинства в радиус от 60 минути път с кола.

IKEA не случайно избира Филипините. Страната е с висок брой населени в трудоспособна възраст. Икономиката расте с над 6% вече 13 поредни тримесечия. Тези два фактора говорят за висока платежоспособност на населението.

IKEA обяви че ще съкрати близо 7500 служители, предимно в адиминстрацията. Това ще стане през следващите няколко години. „Необходимо е да опростим начина на организация. В някои части на организацията имаме дублиращи длъжности”, казва глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa ІКЕА Grоuр Йecпep Бpoдин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 525

    3 0 Отговор
    В Филипините мебели не им трябват бе ... ехоооо , там се спи на плажа