29 Ноември, 2018 10:33 2 973 0

И Египет заложи на „Златна виза”

  • египет-
  • златна виза-
  • гражданство

Разрешение за пребиваване срещу 100 000 USD

И Египет заложи на „Златна виза” - 1
Снимка: Shutterstock

Египетските власти взеха решение за издаване на дългосрочни визи и в последствие гражданство на чужденци, които инвестират минимум 100 000 USD в недвижим имот. Вложението трябва да бъде направено в рамките на една година. При покупката на имот на цена над 200 000 USD чужденец ще получава виза за срок от 3 години, а на стойност над 400 000 USD – за 5 години.

„Към момента тече съгласуване с имиграционните власти за реда, по който ще се издават визите”, каза заместник-министърът на жилищното строителство Халед Аббас. До момента се знае, че дългосрочни визи, а в последствие и гражданство, ще се дава на база предварителен договор за покупко-продажба на имот и заверен от властите, а именно от общините по местоположение на имота или Управлението за развитие на туризма.

Чужденците, които получат дългосрочни визи и искат да гласуват при избори, ще могат да го направят едва 10 години след като са живели в Египет. Съпрузите и децата няма да получават визи, ако не живеят в страната.

Законът за издаване на дългосрочни визи срещу покупка на имот влиза в сила от ноември 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА