Last news in Fakti

23 Април, 2012 13:04 4 264 2

Поскъпването на имотите не спира купувачите

  • швейцария-
  • имоти-
  • цени-
  • имотен балон

Бумът на пазара на недвижими имоти в Швейцария продължава. В най-висока степен това се отнася за Цюрих и района около Женевското езеро. През 2011 г. цените на жилищата и къщите в страната с най-висок стандарт на живот се повишиха с 4.9%. В района на Цюрих за година имотите са поскъпнали с 10.8%.

Швейцария неотлъчно присъства във всички европейски и световни класации на държавите с най-скъпи имоти. Така например, квадратният метър жилищна площ в зимния курорт Сент Мориц е 9900 EUR. Имотите в Женева се оценяват на 7400 EUR, а в Цюрих – 5500 EUR.

Независимо от ръста на цените и на без това скъпия пазар, клиентите не намаляват, а напротив – увеличават се. Това се дължи на ниските лихви по ипотечните кредити, както и бързият темп на строителство на нови жилища и къщи.

Ситуацията обаче безпокой анализаторите, които предвиждат образуването на имотен „балон”. „Поскъпването на имотите се явява една от основните заплахи за икономиката на страната” е мнението на Филип Хилдебранд, председател на Националната банка на Швейцария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    1 3 Отговор
    Ситуацията обаче безпокой анализаторите, които предвиждат образуването на имотен „балон”.
    ---------------------------------------------------------------

    Ами ! Какъв балон бе ей сега ще дойдат нашенските депозитари и ще я изкупят тая цялата евтиния ... ха-ха-ха! Теглят 10-15 средностатистически български депозити от тия дето са по 5-10 хиляди евро и хоп готови да се ку рдисат на евтинията в Цюрих! Ха-ха-ха!
  • 2 Ексординатор

    2 0 Отговор
    Нерде Ямбол ,нерде Стамбул ......