9 Април, 2019 10:21 5 087 0

По-евтини имоти и за наем и за покупка

  • абу даби-
  • оае-
  • жилища-
  • цени-
  • наем

В Абу Даби стойностите спаднаха

По-евтини имоти и за наем и за покупка - 1
Снимка: Shutterstock

Цените и наемите на жилищата в Абу Даби отчетоха спад през първото тримесечие на текущата година в сравнение със същия период на миналата, сочат данните от анализ на Bayut.com. В райони като MBZ City и Khalifa City A, има значителен интерес както от купувачи, така и от наематели. Във въпросните райони в момента се строят нови жилищни комплекси, което повишава доверието у инвеститорите. В отчета се посочва, че остров Al Reem е много търсен за покупка на жилище, тъй като гарантира доходност в размер на 6.9%, а Al Reef привлича вниманието на купувачите с предлаганите луксозни вили.

Най-голям интерес има към апартаментите с една спалня в комплекса Al Raha Beach. Там цените са спаднали с 6.5% до средни стойности за имот от 280 420 USD. Що се касае до вилите, то най-силен спад има при тези в комплекса Al Reef – 6.2%, до 579 890 USD.

MBZ City е най-известният район за наем на жилища и къщи в Абу Даби, макар апартаментите с две спални да са поевтинели с 10% през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2018-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА