27 Април, 2019 17:47 4 351 2

Поскъпването на имоти се забавя

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени-
  • сделки

Най-бавен темп на ръст на цените за последните 7 години

Поскъпването на имоти се забавя - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на недвижимите имоти във Великобритания се следят „под лупа” от чуждестранните инвеститори. Независимо, че Бекзит оказва влияние върху пазара той остава едно от най-сигурните места за вложение на богатството. Едва с 1.7% е поскъпнало „бетонното злато” в 20-те най-големи британски градове, което е най-ниският ръст за последните 7 години, отчитат анализатори.

Най-силно поскъпване се регистрира в северната част на страната. Тук лидер е Ливърпул с поскъпване от 5.7% на годишна база (бел. ред. първо тримесечие на 2019 г. спрямо първо тримесечие на 2018 г.). Следват Лестър и Манчестър с увеличение на цените средно съответно с 5.6% и 5.1%. В Глазгоу поскъпването е 5%, а в Белфаст – 4.7%.

В другия край на класацията е Окфорд. Там жилищата са поевтинели незначително – 0.6%. В Абърдин обезценяването е 0.4%, а в Лондон не се наблюдава промяна за разглеждания период.

Динамика се наблюдава и при обема реализирани сделки. В южните градове се регистрира 13% спад на покупко-продажбите, като сега се сключват толкова сделки, колкото и през 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    1 1 Отговор
    В Ливърпул двустаен е 200,000 хиляди паунда

    Коментиран от #2

  • 2 Тролл2

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Ай сига бе?!