Last news in Fakti

26 Април, 2019 09:37 2 919 6

Най-скъпите имоти купени от руснаци във Великобритания

  • великобритания-
  • русия-
  • бизнесмени-
  • собственост-
  • forbes

Цените достигат 170 милиона паунда

Най-скъпите имоти купени от руснаци във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Експертите на Forbes подбраха над 20 луксозни лондонски апартамента и имения на най-богатите руснаци и заедно с експерти по недвижимите имоти определиха текущата им цена. Най-скъпият имот е собственост на милиардера Роман Абрамович. Триетажната му къща на Kensington Palace Gardens е оценен на 170 млн. паунда. На същата улица, известна още като „улицата на милиардерите” се намира и посолството на Русия във Великобритания.

Имението Witanhurst разположено на Highgate West Hill с цена 150 млн. паунда е собственост на собственика на компанията „ФосАгро” Андрей Гуриев. Имотът е построен в началото на ХХ в. и е с площ 8000 кв.м. С големината си отстъпва само на една друга лондонска сграда и това е Бъкингамският дворец.

На същата стойност е оценено и 300-годишното имение Park Place, към което има 80 хектара зелени площи. То е собственост на бившият управител на Банка „Москва” Андрей Бородин. Намира се на Remenham Hill в градчето Хенли он Темз, графство Оксфордшър.

В ТОП 10 на най-скъпите имоти във Великобритания, собственост на руснаци, влиза и шестетажно имение на Poultry Street в британската столица на стойност 85 млн. паунда. Собственост е на бившия управител на външноикономическата банка на Русия Владимир Чернухин. На десето място в класацията е имотът на собственика на LetterOne Михаил Фридман. Той притежава къща във викториански стил Athlone House, към която има 2 хектара зелени площи. Цената е 80 млн. паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Двойни стандарти и лицемерие

    14 4 Отговор
    За това санкции няма, нали? Парите не миришат.
  • 2 БСП БСП БСП..........

    14 2 Отговор
    Браво на голямата социалистическа държава, Нали Курнелче?????
  • 3 MGewehr

    19 2 Отговор
    Обикновенните рушняци са същите "оФце" за стригане като нас само дето размерите там са гигантски!
  • 4 Бачо Киро

    12 3 Отговор
    Факти, покажете собствеността на българи, за руснаците ми е все тая. На нашите миндили покажете.
  • 5 Манаф

    7 1 Отговор
    И аз чакам на нашите свине имотите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.