1 Юни, 2019 08:53 15 131 26

Арестуваният Ралев с луксозен имот с личен асансьор

  • ральо ралев-
  • районен кмет-
  • пловдив-
  • имот
Арестуваният Ралев с луксозен имот с личен асансьор - 1
Снимка: М. Богданова ©

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, който бе арестуван на 30 юни, живее в луксозна сграда в апартамент с голяма квадратура. Според живеещи в кооперацията, със специален чип само той можел да се качва до 7-я етаж, където е жилището му. От декларацията на Ралев, подадена през 2018 г. пред комисията за противодействие на корупцията, става ясно, че той разчита само на заплатата си като районен кмет. В документа не са открити несъответствия от проверяващия орган.

В декларацията е посочено, че Ральо Ралев има кредит от 58 000 лв. за изплащането на имот - апартамент от 73 квадрата и влог от 18 000 лв. Притежава и два автомобила - "Ягуар", закупен през 2015 г. и "Фолксваген" от 2003 г. Колите е купил със собствени средства.

Според източници на БНТ, арестуваният кмет се води по адресна регистрация в един от блоковете на улица "Борба", но обитава жилище в нова кооперация на бул. "Шести септември".

„Ами синът ми коментираше това, че той живее на седмия етаж и има привилегията със специален чип сам да качва асансьора до седмия етаж, никой друг не може да се качи до седмия етаж", заяви лаконично майката на Ралев - Веселина Яховска.

От фирмата, търгуваща с апартаменти във въпросната кооперация, заявиха, че всички жилища вече са купени, но имот на името на Ральо Ралев не са продавали. От там отказаха да кажат каква е цената на апартаментите и големината на жилищата на последния етаж.

Ральо Ралев нашумя с акциите си срещу незаконното строителство в ромските квартали "Шекер" и "Арман махала". През последните месеци в район "Северен" имаше граждански простести срещу застрояването на парк в квартал "Кършияка". Тогава Ралев заяви, че е отказал разрешение за строителство на собственика на зелената зона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това явно сега е на мода......

    37 6 Отговор
    Да имаш личен асансьор............. това е символ на престиж.
  • 2 бай Ставри

    51 4 Отговор
    А сега лична тоалетна в обща килия ако може
  • 3 Valio

    26 1 Отговор
    Арестуван на 30 юни......Значи още 29 дни.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Бачо Киро

    26 1 Отговор

    До коментар #3 от "Valio":

    Информират човека, да не му дойде изневиделица... 😂
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Порно

    31 1 Отговор
    Като сте почнали да арестувате тези с личните асансьори , давайте и в Лозенец.
  • 7 Лифтаджия

    12 14 Отговор
    Нищо лично. само да добавя-абонаментната такса за асансьора, която този герой плаща, е 1000 лева/ хиляда лева/ за година. Отделно са ел. енергия, инспекции, разговорно устройство и консумативи. Значи поне по 100 лева на месец. За асансьор.
  • 8 гост

    29 2 Отговор
    Тези тъпи журналисти , вместо да ровят какво е крал и кой е изнудвал този , те за някакъв асансьор. Аз да не съм милионер и моя асансьор е с чип и само аз мога да да го ползвам до моят етаж,защото е последен и е само моят апартамент 66 кв.м!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Бачо от Бабачково

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ногу си прав. Знам поне три имота дет са така и обитателите им не са нито кметове, нито милионери... Ноооо ЗАГЛАВИЕТО ТРЕБЕ ДА Е БОМБАСТИЧНО!!!
  • 10 123

    21 4 Отговор
    То е срамно да си гербер и да си нямаш личен асансьор
  • 11 Луд

    13 0 Отговор
    Тъпо заглавие.
    Асансьор с чип за последния етаж ...и кво му е личното?
  • 12 джоджен

    11 1 Отговор
    АЛО ,РАЛЬО засрамете се бе бездарници КРАДЛИВИ.Само крадете и нищо друго,после ГЛАСУВАЙТЕ НАРОДЕ.
  • 13 Гост

    11 0 Отговор
    Да питам....Абе защо всички кметове приличат на мутри?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бойкооо

    10 0 Отговор
    Пожар. Всичките ти хора ...апартаментчици
  • 17 Цецка Цачева

    9 1 Отговор
    Лелеее, каква съм червена шапчица. Взех си апартамент без асансьор
  • 18 цв цв

    7 2 Отговор
    Боико миришеш
  • 19 незнайко

    2 3 Отговор
    Това с асансьора е малко преувеличено !!! В почти всички блокове е блокиран достъпа с асансьор и на ВТОРИ етаж !!! Това, че ще се кача до 6 етаж с асансьора и ще се докача по стълбите до 7 етаж не е проблем !!! ДРУГ Е ВЪПРОСА АКО И СТЪЛБИТЕ СА С РЕШЕТКА И НЕ Е ВЪЗМОЖНО КАЧВАНЕТО ДО 7 ЕТАЖ !!! ТОГАВА ИМА СМИСЪЛ ОТ ПРИКАЗКАТА ЗА АСАНСЬОРА !!!
  • 20 Spravedliviq

    4 1 Отговор
    ПРОСТИ хора,като не гласувате по съвест ще е така.
  • 21 Иван

    6 0 Отговор
    Далавери въртеше още в РИОСВ.
  • 22 onq s konq

    8 0 Отговор
    Асансьор се предвижда ПРИНЦИПНО само за блокове с повече от 5 етажа.А повече от 4-5 етажа значи "ПРЕКАЛЕНО МНОГО МАЙМУНИ НА КЛОНА" И ВСЯКА - С МНЕНИЕ И ПРЕТЕНЦИИ...което е абсолютна предпоставка за дразги и караници относно хигиена,шум,места в двора за паркиране.Нормално и логично е по тази причина и апартаментите да струват значително по-евтино. Затова и като чуя думата "асансьор" ,подсъзнателно се настройвам за "простолюдие".Верно че има свръхлуксозни апартаменти с площ на целия етаж,но ...истинските баровци и аристократи ЖИВЕЯТ В САМОСТОЯТЕЛНИ КЪЩИ с озеленен двор,басейн,гараж.

    Коментиран от #24

  • 23 соросоидни кърлежи

    9 1 Отговор
    Има ли още идиоти в тази държава които вярват на държавни служители, /не казвам политици, за тях е ясно/,защото всички са на нашата издръжка, и крадат от бюджета, лошото е -хем крадат, хем пречат на нормални хора да правят бизнес.
  • 24 Фернандо Алонсо

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Точно така, прав си. Обясни обаче моля те, този гений на държавна хранилка, получаващ заплата от общината(която пък събира данъци), как точно да го определя като аристократ или баровец?!?!?!? Това е лошото, че някакъв, който не може нищо, но от партията е сложен там и от прост чиновник или семкаджия става собственик на имоти, които очевадно не може да си позволи със заплатката си като кмет. Щом си е купил Ягуар, това говори за страшно комплексиран тип, който си мисли, че е много важен и е забравил, че е слуга на хората в дадената община. Ягуар дори и 10 годишен, носи със себе си скъпо обслужване. Как в цяла Швейцария, Холандия, Белгия, Люксембург не се намери един кмет или държавник да ходи с охрана, премиум автомобили и т. н. Трябва да се смени данъчната система в БГ, всеки да е длъжен да подава декларация на края на годината, да де осигурява, както иска, а не дс събират осигуровки, все едно събират данъци и то през фирмите. Трябва да се започне повсеместна проверка на всички, които получават и 1 лев държавна, общинска, областна, публична и вдяка подобна заплата. Писна ми някакъв шушляци и млади и стари лелички да се намърдват на разни службички и да де изживяват, като последни инстанции, а не се виждат, че не стават буквално за нищо. Държавата, тоест ние, трябва да се започнем да се държим, като работодател с тези изроди, а не Боко да гласува мин. Бюджет и през Октомври, Ноември, като се натрупа излишък, да започва да харчи,
  • 25 7777

    3 0 Отговор
    Сега ще го качат на асансьора и ще го пуснат надолу докато удари дъното.
  • 26 надежда

    1 0 Отговор
    а цвъки защо не го арестуваха и той си има асансьор, а този шеф от кномпирите, а сарафов и синето му, боже има толкова придобивки на вересия и са вече на показ, а нищо сякаш не се еслучило - ела КЬОВЕШИ ПО БЪРЗО В ТЕЗИ ШИРИНИ ....