1 Юни, 2019 17:02 5 928 29

Кметът на пловдивския район „Северен“ е поискал 60 хил. лв. подкуп

  • ральо ралев-
  • пловдив-
  • кмет-
  • подкуп

Според прокуратурата, има неоспорими доказателства за престъплението на Ральо Ралев

Кметът на пловдивския район „Северен“ е поискал 60 хил. лв. подкуп - 1

Кметът на пловдивския район „Северен” Ральо Ралев е поискал подкуп от 60 хил. лв. от строителен предприемач. Това обяви зам. главният прокурор Иван Гешев, цитиран от „Фокус”.

Вчера Ралчев беше обвинен за търговия с влияние, а казусът беше оприличен на този с отстранената кметица на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева.

Гешев уточни, че сигналът за злоупотребата е подаден от потърпевш гражданин – строител, който е депозирал жалба до министър-председателя Бойко Борисов. След това тази жалба е изпратена от Борисов към антикорупционната комисия.

Докладвано е и на главния прокурор и е образувано досъдебно производство по случая. В хода на разследването е станало ясно, че корупционната схема се развива от началото на миналата година.

Строителят твърди, че не получава необходимото разрешително за строеж, въпреки че документите му са в изрядна форма. След разговори с различни служители на Общината, той разбира, че трябва да плати сума от 60 хил. лв., за да получи необходимите документи.

Разследващите разкриват, че кметът е прибрал входираните заявления от строителя в собствения си кабинет, което е неправомерно по закон. В същото време забавянето на разрешителното е довело до финансови загуби за строителя.

При последваща среща между кмета и строителя, кметът обещава нужното разрешително срещу съответната сума. В хода на разследването служителите на Специализираната прокуратура са проследили втория задържан помагач, който е взел сумата за съответния документ. Задържаният посредник е изключително близък до кмета на район „Северен“.

„Той предлага на инвеститора да сключат договор, с който този посредник ще се задължи да строи срещу 300 хил. лв. строително хале на нашия „пострадал“. Целта на този договор била сигурност на посредника", обясни Гешев.

Наблюдаващият делото прокурор Венцислав Фердинандов отбеляза, че има категорични доказателства за престъпление от страна на кмета на район „Северен“ и неговия помагач.

„Става дума за престъпление, което е извършено в съучастие. Смятаме, че това е престъпление, защото кметът няма правомощия и отношение към преписката, която е входирана в район „Северен“. Той не подписва документи, които касаят идейния проект и не издава разрешение за започване на строителство“, обясни прокурор Фердинандов.

Утре се очаква делото да бъде внесено в съда за искане на постоянна марка за неотклонение по отношение на тези две лица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много малко е искал😂😂

    10 2 Отговор
    Сигур тва е било за 1 пейка😂😂😂
  • 2 Meganoob BG

    24 1 Отговор
    ОФФ! Човек, сега като се замисля май по-добре прости да си останем, защото тази столица на културата излезе по-скъпа от Бъкингам и Версай взети заедно.
  • 3 БКХ

    21 4 Отговор
    Тоя кмет беше не удобен за разплода на ромското население. Добре, че го разкарахме.
  • 4 Борисов наказва този кмет

    22 4 Отговор
    Защото подбива цените.
    Това 60 хил. лв. пари ли са?
    Виж ако бяха 5-10 мил. евро щеше да има и за Бойка.

    Коментиран от #7

  • 5 червени боклуци

    5 11 Отговор
    Ало комундета ревете сега .
    Този май не е от вашата партия,ще има ли протести или съда не бил ставал.
  • 6 Непримирима

    18 1 Отговор
    И други тарикати използват абсолютно същата схема.Практикуват я от няколко години.Дано да ги набара Боко.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Няма кмет

    9 1 Отговор
    В територията, който да не търгува с влияние. Ако искате да ги спрете, заедно с удостоверението за кмет, веднага съдът да разпорежда и
    СРС за целия му мандат! Просто трябва да решите кое е по-важно, личната свобода на тариката да влияе или спокойствието на мнозинството тарикати, останали извън хранилката.
  • 9 незнайко

    14 2 Отговор
    СЕГА ЧАКАМЕ ПРИСЪДА КАТО НА ИВАНЧЕВА !!! Жалко, че е нямало ПОКАЗНО задържане !!! ЗАЩО ОБАЧЕ КРИЯТ ИМЕТО НА
    ПОСРЕДНИКА ??? Има много въпроси на които НЯМА да ни дадат отговор !!!
  • 10 Западните Балкани

    12 2 Отговор
    Да видим дали ще го тикнат в мизерията като Иванчева. За нея се доказа, че не е взела подкуп, а този е взел. Тя няма имоти и пари, а този има. Да видим дали аршинът е същия. На бас, че този няма да го осъдят като Иванчева. Те Вальо Топлото все още съдят. вече повече от 10 години. Всичко се свежда дали този се е отчитал къдетп трябва. Ако е, то ще му се размине.
  • 11 Журналист

    12 0 Отговор
    Венци,... ами напиши от коя партия е Кмета, ...че да ти е пълна "новината"...?!?
  • 12 Алчни политици

    15 1 Отговор
    Тук 60 000 ! От друг 50 000 ! Така се купуват апартаменти с лични асансьори!
  • 13 30 години

    9 1 Отговор
    Смешници арестувахте грешния кмет!Вестник Марица публикува серия от статии ,които Цацаров така и не прочете!В тях е описано всичко за правилния кмет,но няма кой да чете явно.
  • 14 Васил

    6 0 Отговор
    Много е скромен човека чак да го съжалиш!
  • 15 Селянина от София

    11 1 Отговор
    само той ли иска подкуп ,те всичките кметове са корумпирани до гуша !!!
  • 16 месара

    8 2 Отговор
    в провинцията са по скромни - искат по малко, не като в София (младост), 700 000 €!
  • 17 Бат Вал

    11 0 Отговор
    Не остана некорумпиран политик в тая територия! Всички прибират кой от където свари, но тези от герб са направо шампиони! А Борисов никога нищо не знае, завалийката.... И както е в природата, гущера къса опашката си, за да се спаси! Жалка картинка....
  • 18 Зайко Байко многознайко

    10 0 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, нашата страна. Пенсионери гладни мъждукат през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма ,потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний живота тежък, как ще продължим!?!
  • 19 Непримирима

    4 0 Отговор
    До Ком 8.Аз нямах предвид кмет.Има други администрации,които ходят по проверки,там е куче влачи диря няма.Казахме на някои органи но нищо,те са много силни.Обикновения човек не може да върви срещу тях,повярвайте ми.
  • 20 Оня

    10 0 Отговор
    Защо спиш народе, а си чатиш смело? Защоооооооо?
  • 21 Onq s konq

    6 1 Отговор
    Абе Венци кой те направи журналист теб бе момче !!!!
    Само с тоя кмет ли ще искараш работния си ден днес, виж хората не ги интересуват копираните ви статий а пък и виж брояча на гледания от обяд досега €€€€€€€€€€€ 150 ;2000„: смях и безинтерес.
  • 22 Бохем

    9 0 Отговор
    Кметчето е бивше борче и е от Тополовград ! Веднага направих асоциация за Брендо . Много съвпадения !!!
  • 23 розово

    5 0 Отговор
    Тотев част от корена ли е който трябва да се сече ?
  • 24 1234

    3 0 Отговор
    Аиде почна се,
  • 25 Реалист

    3 1 Отговор
    Опгрупа. Такива ги съдят в купим. Да видим колко и дали ще ги осъдят. Няма такъв следовател, който да изведе до знанието до край и с присъди. Квото даде дознателя, това ще съди и съдията. Накрая ще излязат чисти.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Националист

    1 0 Отговор
    И стига с тоя примитивен стандарт строеж на апартаменти без поне две големи паркоместа или два големи гаража. Цената на кв. м. е една и съща.
    Никога не купувайте апартамент без две паркоместа или два гаража, освен ако не сте съгласни да жертвате качеството си на живот.
  • 28 Националист

    0 0 Отговор
    Борисов е бездарник и половина като водач. Но като плямпащ политики го бива.
    Вместо активно да преследва корумпирани политици и властимащи, той все чака някой лично да го ръчне, че да си мръдне пръстта.
    Съвсем се е откъснал от действителността в България, но пък е влязал в тинята на Меркел и Макрон до уши.
  • 29 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    е те пък за едни 60 000 ли ще го съдят