Last news in Fakti

11 Юли, 2019 13:21 7 762 5

"Златната земя" лишава ирландците от жилища

  • ирландия-
  • цени-
  • жилища-
  • парцели
"Златната земя" лишава ирландците от жилища - 1

Високата цена на парцелите в Ирландия стопира местните строителни предприемачи, желаещи да инвестират в изграждането на апартаменти. Докато цените на земята не се понижат с поне 25-35%, броят на покупките ще продължава да спада. Реалното търсене на достъпни жилища е двойно по-високо от предлагането. Към момента редица фактори влошават ситуацията - като се започне от ограничаване на ипотечното кредитиране до недостигът на квалифицирана работна ръка. Все повече нараства броят на ирландските семейства, които са принудени да останат в семейните си жилища без шанс да имат собствен дом.

"В момента строим 1600 жилищни единици в Дълбин и Корк, въпреки предупрежденията на икономисти за стагнация", казва генералният директор на O'Flynn Group Майкъл О`Флин.

Редица от колегите му споделят неговото мнение. Статистиката показва, че през 2017 г. са пуснати в експлоатация 14 400 жилища, а през миналата година - 18 000. За текущата година се очаква техният брой да е 22 500 единици.

„Ако властите изпитваха нужда да отстранят причините, поради които земята в Ирландия е толкова скъпа, аз бих построил малко повече жилища. Също така е добре да се увеличи размерът на ипотечното кредитиране" е мнението на О`Флин.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 местя

    23 4 Отговор
    местя
  • 2 Писна ми

    2 10 Отговор
    от това поклничество към Германия
    Постоно Германия Гврмания

    Коментиран от #3

  • 3 Е има и малко разнообразие

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Писна ми":

    В таз пясна се пии за Ирландия.

    Коментиран от #4

  • 4 Бачо Киро

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Е има и малко разнообразие":

    Ко му обясняяш... Германия, Ирландия... Никфа разлика няма за него....

    Коментиран от #5

  • 5 Ганай

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    И буквар му трябва