1 Август, 2019 15:11 2 256 1

Съседите са отново атрактивни за инвеститорите

  • гърция-
  • инвестиции-
  • проект

Независимо от нарастващия интерес, купувачите отново се насочват към по-евтините имоти

Съседите са отново атрактивни за инвеститорите - 1
Снимка: Shutterstock

Чуждестранните инвеститори отново демонстрират интерес към гръцките имоти. Това, което ги притеснява обаче е механизма на облагане на покупката. Затова и най-често купувачи са тези компании, които вече са се установили на местния пазар и са запознати с всички законодателни нюанси, пише изданието Ekathimerini.

Близо половината от предприемачите смятат, че инвестиционният имидж на Гърция се подобрява през миналата и тази години. 30% от тях заявяват, че възнамеряват да инвестират в гръцки проекти или да разрастват вече направената от тях инвестиция. Това е над средното европейско ниво, което е 27%. 70% обаче не искат да влагат в южната ни съседка по няколко причини. Първата е несъвършената данъчна система. На второ място те са отблъснати от бюрокрацията и лесният достъп до финансиране. Според 83% от участвалите в допитване потенциални инвеститори, те са привлечени от качеството на живот в страната, макар то все още да отстъпва на това в Португалия или Холандия, например.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тролл2

    0 0 Отговор
    Ще се оправят