Last news in Fakti

2 Юли, 2019 16:21 4 128 3

Значително поскъпване на парцелите в Атина

  • атина-
  • гърция-
  • парцели

40% ръст в продажбите

Значително поскъпване на парцелите в Атина - 1
Снимка: Shutterstock

Цената на земята в района на Атина достигна 10-годишен максимум. Основната причина е близо 40% ръст в продажбите през 2018 г. спрямо 2017-а. В края на второто тримесечие на текущата година цените са достигнали 10-годишен максимум. Поскъпването е средно с 2.3%. В северната част на Атина квадратният метър достигна 660 EUR. Най-скъпо остава в Абелокипи и Холаргос, където стойностите достигнаха съответно 1805 EUR/кв.м и 935 EUR/кв.м.

За цялата 2018 г. в южната ни съседка са продадени 3800 парцела. Това е с 40% повече спрямо 2017 г. Делът на сделките с парцели е 12% от общо всички покупко-продажби на недвижими имоти.

Жилищата в Атина поскъпват с най-бързи темпове в цяла Гърция. Затова не е изненада, че броят на сделките с парцели ще продължи да се увеличава.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко брокера

    7 2 Отговор
    Добре и там, ще си купя !
  • 2 Колега

    5 1 Отговор
    Боко ти си забравил, вече имаш два парцела в Атина.

    Коментиран от #3

  • 3 А острова

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Колега":

    на Тиквата с колко е плоскъпнал? Ами къщата в Барселона?