Last news in Fakti

3 Септември, 2019 18:25 2 117 1

Жилищата при съседите поскъпнаха с 11%

  • гърция-
  • атина-
  • жилища-
  • цени

Увеличение има и при новото, и при старото строителство

Жилищата при съседите поскъпнаха с 11% - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата в Атина отчитат ръст през изминалите 12 месеца. При новото строителство увеличението е 7.7%, а при имотите от вторичния пазар – 7.6%. През първото тримесечие на текущата година ръстът е съответно 5.1% и 4.9%. Данните за второто тримесечие сочат, че Атина регистрира най-висок скок в цените – 11.1%. В Солун поскъпването е 7% на годишна база.

За цялата 2018 г. увеличението в гръцката столица се изчислява на 2.7%, а в Солун на 1%. Това означава, че голяма част от процента на поскъпване е натрупан през първото полугодие на текущата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АДРЕСЗ

    2 1 Отговор
    и при наз ша рипнад, че иа бум