Last news in Fakti

3 Август, 2019 11:10 5 139 3

Пазарът на наеми достига „точка на кипене”

  • великобритания-
  • наем-
  • пазар
Пазарът на наеми достига „точка на кипене” - 1
Снимка: Shutterstock

Разливът между търсене и предлагане на пазара на жилища под наем във Великобритания, доведе този сегмент до „точка на кипене”. С 23% се увеличиха потенциалните наематели на годишна база към кредата на 2019-а. За същия период предложенията са намалели с 19%. Най-силно забележимо е спадът в Лондон, където предложенията са спаднали с 37%. Това доведе до ръст от 7% на наемните нива през изминалите 12 месеца.

„Пазарът на наем на жилища достига „точка на кипене”, тъй като броят на наемателите стремглаво расте. Специалистите в областта на недвижимите имоти призовават новия министър-председател на Великобритания да намали данъчното облагане на наемодателите, за да стимулира отново инвестицията в имоти”, казва генералният директор на haart Пол Смит.

Офертите за отдаване под наем на жилища отчитат спад, тъй като собствениците започнаха да се отказват да ги отдават под наем, заради увеличаване на данъчната тежест.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жжжж

    10 0 Отговор
    "Разливът" да не би да е "РазРив"? Има недостиг на животновъди.
  • 2 Тролл2

    7 1 Отговор
    Отдавна вече никой не купува!
  • 3 Повръщащия

    1 0 Отговор
    А кога ще достигне точка на бълбучене?