16 Август, 2019 13:37 8 322 4

Компания продава 3000 жилища в Берлин

  • германия-
  • берлин-
  • жилища-
  • разпродажба-
  • deutsche wohnen

Deutsche Wohnen търси собственици за част от активите си

Компания продава 3000 жилища в Берлин - 1
Снимка: Shutterstock

Deutsche Wohnen е втората по пазарна оценка германска компания в областта на жилищния фонд в Германия, в чийто портфейл има 49 500 жилищни единици. Основната ѝ дейност е отдаване на апартаменти под наем, които поддържа, модернизира и ремонтира, а също така предоставя на гражданите и социални услуги. Основно активите ѝ са съсредоточени в Берлин и Франкфурт.

В средата на август Deutsche Wohnen обяви, че продава няколко хиляди жилища в германската столица. Става дума за 3000 единици в Берлин и още 6500 в северна Германия. Все още не е ясно дали имотите ще бъдат продавани в пакет или на частни лица. Не са обявени и градовете, в които компанията ще разпродаде част от активите си. Общинските власти също проявяват интерес към покупка на част от имотите, но само при условие, че те бъдат на цена под пазарната.

Райнер Уайлд, управляващ директор на Берлинската асоциация на собствениците, окачестви предприетата от Deutsche Wohnen крачка като правилна, но също така отбеляза, че действията на компанията могат да доведат до отслабване на напрежението на пазара на жилища в дългосрочен план. За момента е важно жилищата в столицата на Германия на общинските власти или на публичния сектор.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    9 1 Отговор
    Има ли отстъпка за български политици пак
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шаран БГ

    6 2 Отговор
    Като станат на цени около 10 евро за метър квадратен - да се обадят. Почвам да заделям от 250 левовата си пенсия.
  • 4 Цецо

    0 2 Отговор
    Шнапс и вино,
    розово, пенливо,
    Зеленце с вурст.
    Байерн леверкурст.